SADRžAJ

Overflow je bend koji se može pohvaliti nastupima na nekima od najvećih open air festivala na svijetu, i to na glavnim pozornicama. Do 2013. objavili su šest albuma na engleskom jeziku a onda, prvi put nakon 23 godine, snimaju album 'Overflow & Miškina' na hrvatskom jeziku. Uglazbili su stihove pjesnika Mihovila Pavleka Miškine i ponovo oduševili svoju publiku. O ovom fenomenalnom albumu pjevač Goran Živković Žika je rekao:
"Na ovo prije svega gledamo kao na avanturu. Na neki način putovanje u prošlost, kopanje po bogatstvu podravske kulture i pokušaj spajanja s modernom podravskom kulturom u koju Overflow svakako spada. Tu ne treba zaboraviti da se radi o jednom od najznačajnijih književnika kojeg je Hrvatska ikad imala, a teme kojima se bavio, od onih socijalnih, političkog aktivizma, prosvjetiteljstva pa do intimnih razmišljanja o smrti su razumljive i aktualne ne samo kod nas i za nas već vrijede za cijelo čovječanstvo. Pravi je predstavnik maksime "djeluj lokalno, misli globalno". Suradnja s piscem i pjesnikom koji je smješten u drugo vrijeme, ali u isti prostor pokazala nam je da je na mnoge stvari gledao na sličan način kao što i mi danas gledamo. Problemi o kojima govori nisu se u osnovi previše promijenili unatoč proteklom vremenu. Zapravo je zastrašujuće koliko su Miškinini stihovi i danas aktualni. To se čuje već u singlu 'Bijeda' prilično dobro."
Kako se uklopio arhaični jezik, i stihovi stari sto godina, uz specifičan punk rock izraz, poslušajte u današnjoj emisiji.
Overflow je u Garaži predstavio 5 pjesmama s albuma: Invalidova pjesma, Mrtvoj drugarici XXX (Kad u noći sve se smiri), Bijeda, Pjesma međimurskog zlatara i Usred ciče zime.

Fotografije

Garaža: OverflowGaraža: OverflowGaraža: OverflowGaraža: OverflowGaraža: OverflowGaraža: OverflowGaraža: OverflowGaraža: Overflow

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Toxic Urban

    image
    Muzička emisija na Toxic TV-u.
  • Novi zvuk

    image
    Koji su to novi singlovi, saznajte u glazbenim minutama emisije Novi zvuk.
  • TambuRaj

    image
    Novi brend Poljoprivredne TV je "TambuRaj", tamburaški radio koji sada možete slušati svaki dan u pozadini videostranica prve hrvatske poljoprivredne televizije.
  • Tick Tack

    image
    Morning mix from the best Balkan hits.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.