SEZONA: 16

EPIZODA: 1 - The Christmas Haunting

SADRŽAJ

Jedna od najomiljenijih britanskih kriminalističkih serija vraća se na male ekrane premijernom 16. sezonom, u kojoj Midsomer ima novog borca protiv zločina - to je novi Barnabyjev partner Charlie Nelson, a glumi ga Gwilym Lee (Restless, Fresh Meat, The Hollow Crown).
Redovitu glumačku ekipu upotpunjuju Fiona Dolman u ulozi Sare, Tamzin Malleson kao patologinja dr. Kate Wilding, a tu je i pas Sykes. Kate naredniku Nelsonu iznajmi sobu, a ona i Barnabyjevi pomognu mu da proslavi prvi Božić u Midsomeru.
U novim nastavcima gostuju mnoge britanske zvijezde, a uzbuđenja i napetosti ni u ovoj sezoni, dakako, neće nedostajati.

U epizodi "The Christmas Haunting", Nelson dolazi u Midsomer i ulijeće ravno u istragu ubojstva. Muškarac je proboden antiknim mačem u ukletom dvorcu Morton Shallows.
U "Let Us Prey" niz ubojstava u Midsomer St. Claireu nadahnut je sablasnim slikama na srednjovjekovnoj freski nedavno otkrivenoj u kripti crkve.
U trećem nastavku "Wild Harvest" Barnaby i Nelson istražuju okrutno ubojstvo bogatog farmera Martina Stricklanda koji je premazan uljem s tartufima i ostavljen da ga izmasakrira vepar.
Kad netko vlasnika aerodroma Finchmere baci iz aviona u smrt u priči "The Flying Club", Barnaby i Nelson otkriju da uzbudljivi svijet akrobatskih pilota i ratnih heroja skriva mnogo mračnih tajni.

Umorstva u Midsomeru slave 100. nastavak filmom snimljenim u Danskoj, u suradnji s danskom televizijom DR. U njemu glume nagrađeni danski glumci Ann Eleonora Jorgensen (serija Ubojstvo), Birgitte Hjort Sorensen (serija Borgen), Marie Askehave (serije Ubojstvo i Borgen) i Nicolaj Kopernikus (serije Ubojstvo i Most). Sve ove poznate danske serije prikazane su i na HRT-u. U "The Killings of Copenhagen", Barnaby i Nelson surađuju s dvije danske detektivke kad vlasnika Midsomerske tvornice keksa nađu mrtvog u Danskoj. Stoti nastavak vraća se i u mjesto radnje pilota serije, izmišljeno selo Badger's Drift. Ovo je i prvi put da Bentley Productions snimaju Ubojstva u Midsomeru izvan Velike Britanije.

Unatoč idiličnoj ljepoti Midsomera, do emitiranja stote epizode u njemu je više od tristo ljudi prerano umrlo. Dogodilo se 281 ubojstvo, 12 nesretnih smrti i 11 samoubojstava. Najopasnije selo s najvećom smrtnošću je Badger's Drift u kojem je smještena radnja prve epizode i iz koje polazi stota.
Od početka serije upotrijebljena su mnoga bizarna i jeziva oružja poput neispravnog mikrofona koji je izazvao strujni udar, francuske giljotine, igle za šešir, boca zimnice, brda novina, vodorige s krova i polica s midsomerskim plavim sirom.

Umorstva u Midsomeru najgledanija su serija na ITV-u i jedan od najboljih izvoznih proizvoda britanske televizije. Emitira se u dvjestotinjak zemalja, od Afganistana do Zambije. Službena stranica serije je hit na Facebooku s više od 125.000 obožavatelja.

Nove epizode Umorstava u Midsomeru napisali su Chris Murray, Paul Logue, Rachel Cuperman i Sally Griffiths te Michael Aitkens, a režirali su ih Nick Laughland, Alex Pillai, Renny Rye i Luke Watson. Producentica je Louise Sutton, a izvršna producentica Jo Wright.
---

1. epizoda:

Božić je, a u Midsomer dolazi novi detektiv Charlie Nelson. Od prvog trenutka ima pune ruke posla s intrigantnim ubojstvom u selu Morton Shallows. Muškarac je proboden antiknim mačem tijekom zabave s lovom na duhove u ukletom dvorcu. Hoće li Barnaby i Nelson uspjeti naći zemaljski motiv ubojstva i uloviti ubojicu?

Fotografije

Umorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u MidsomeruUmorstva u Midsomeru 01Umorstva u Midsomeru 02

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Profileri (2009)

  utorak
  image
  Francuska serija koja prati Chloé kao kriminalističku psihologinju koja ostražuje ubojice, čime pomože policiji riješiti posebne problematične slučajeve.
 • Oteti (2017)

  utorak
  image
  Kit „Kick“ Lannigan (Leven Rambin) bila je oteta kao dijete da bi je nakon pet godina spasio FBI agent Frank Novak (Chris Noth). Povratkom kući trauma koju je...
 • Lucifer (2015)

  utorak
  image
  ‘Lucifer’ je nevjerojatna priča o prvom palom anđelu. Budući da je nesretan s monotonim položajem gospodara pakla, Lucifer Morningstar sišao je s prijestolja i...
 • Plima (2016)

  utorak
  image
  Pre 25 godina na jednoj plaži u Švedskoj, ubijena je trudnica. Taj nerešeni slučaj dat je jednom polazniku iz Policijske akademije. Godine 1990. Švedska biva...
TOP LISTE

Prijavi se