SADRžAJ

Zajedno s profesionalnim fotografima koji u Splitu počinju djelovati oko 1860. potkraj 19. stoljeća pojavljuju se i fotografi amateri. Među njima je istaknuto ime Luciana Morpurga (1886. - 1971.). Potječe iz četiri stoljeća stare splitske židovske obitelji koja je odigrala značajnu ulogu u povijesti i kulturi grada. Morpurgove su fotografije zoran prikaz gradskih zbivanja u prvom desetljeću 20. stoljeća. Te nam snimke ne predstavljaju ni onaj spomenički ni onaj turistički Split, nego samo malen mediteranski grad sa svojim zanimljivim i privlačnim osobinama, upoznajući nas s društvom i vremenom koje je iščezlo.

Fotografije

Fotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano MorpurgoFotografija u Hrvatskoj: Luciano Morpurgo

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.