SEZONA: 14

EPIZODA: 3 - Bart vs Lisa vs the Third Grade

SADRžAJ

Najslavnija animirana obitelj stiže u eter RTL-a! Od 18:10 sati, svake subote i nedjelje, ljubitelji animiranih TV serija, smijat će se zgodama i nezgodama popularnih Homera, Marge, Barta i Lise Simpson, i to uz dvije epizode zaredom.
Simpsoni su animirani TV serija koju je za FOX Network stvorio Matt Groening. Serija je postala jedan od prvih velikih hitova spomenute kuće, a uz to je i jedna od najuspješnijih televizijskih serija u povijesti tog medija te je, zasluženo, nagrađena i Emmyjem. Simpsoni su parodija američkog načina života, oni prikazuju američku kulturu i društvo, a često se koriste i šalama na vlastiti račun. Fraze likova iz serije su vrlo brzo s malih ekrana prešle u stvarni život i na svojevrstan način, baš poput samih likova, obilježili američku, ali i svjetsku pop kulturu. U prilog tome ide i činjenica da je uzvik "d'oh!" uvršten u rječnik engleskog jezika. Uz to, utjecali su i na mnoge animirane serije za odrasle tijekom kasnih 90-ih kao što su "South Park" i "Obiteljski čovjek".
Radnja serije odvija se u imaginarnom američkom gradu Springfieldu. Savezna država u kojoj se grad nalazi nikad nije imenovana, a namjera autora nikad ni nije bila da grad postoji u nekoj određenoj državi. Vrijeme radnje smješteno je u vječne devedesete, iako se kulturne reference mijenjaju kako vrijeme prolazi, u Simpsonima nitko ne stari i ništa se ne mijenja.
Homer Simpson je djelatnik springfieldske nuklearne elektrane i prilično je priglup, ali ipak brižan suprug i otac. Marge Simpson je tipična američka kućanica i majka koja želi uzbudljiviji život. Bart je desetogodišnji dječak koji se smatra buntovnikom i redovito upada u nevolje, a njegova sestra Lisa je veoma inteligentna osmogodišnjakinja koja voli svirati saksofon. Liberalna je aktivistica i srednje dijete u obitelji. Maggie je beba koja se izražava jedino gestikulacijom i sisanjem dude varalice. Obitelj ima psa (Mali Pomoćnik Djeda Božićnjaka) i mačku (Pahuljica br. 2).
Simpsoni su najdugotrajnija američka animirana TV serija. Gledatelji RTL2 ovu sjajnu animiranu seriju mogu gledati od sedamnaeste sezone, i to po dvije epizode svake subote i nedjelje u 18.10 sati!

Fotografije

SimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoniSimpsoni

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Prijatelji (1994)

    image
    Zavirite u srca i umove šestero prijatelja koji žive u New Yorku dok istražuju tjeskobe i apsurde stvarne zrelosti. Ova pametna, sofisticirana serija nudi...
  • Kako sam upoznao vašu majku (2005)

    image
    Bez nekog posebnog povoda ostarjeli Ted Mosby (Josh Radnor) jednog je dana posjeo kćer i sina kako bi im potanko ispričao niz događaja koji su prethodili...
  • Tomica i prijatelji (1984)

    image
    Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja. Radnja se odvija na tajanstvenom otoku Sodoru,...
  • Garfield (2008)

    image
    U svakoj epizodi nestašni Garfild i njegov najbolji prijatelj pas Odi (Odie) izazivat će niz problema svom nespretnom vlasniku, Džonu Arbaklu (Jon Arbucle)....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.