Ocjena korisnika: 9/10
(2 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 3

SADRžAJ

Treća priča događa se 70-ih godina 20. stoljeća. Kako je od Grupe 220 nastala grupa Parni valjak? Ova priča govori o prvom susretu Huseina Hasanefendića Husa i Akija Rahimovskog, o prvim pjesmama Parnog valjka i o njihovom prvom velikom uspjehu, albumu "Gradske priče". Bilo je to vrijeme prve hrvatske rock opere "Gubec-beg", ujedno tek treće rock opere u svijetu, vrijeme grupa Drugi način, Aerodrom i grupe koja nije hrvatska, ali ju je otkrila najjača hrvatska diskografska kuća tog vremena, Jugoton i kao takva je bila nezaobilazna za cijelu rock scenu bivše države - grupa Bijelo dugme.
O tome u seriji govore: Husein Hasanefendić Hus, Aki Rahimovski, Goran Bregović, Željko Bebek, Jurica Pađen, Vladimir Mihaljek, Zlatko Gall, Hrvoje Horvat i mnogi drugi.

Suradnici na scenariju: Siniša Škarica, Hrvoje Horvat, Arsen Oremović, Milan Majerović Stilinović
Narator: Goran Navojec

Fotografije

Naši dani - priče o hrvatskom rockuNaši dani - priče o hrvatskom rockuNaši dani - priče o hrvatskom rockuNaši dani - priče o hrvatskom rockuNaši dani - priče o hrvatskom rockuNaši dani - priče o hrvatskom rockuNaši dani - priče o hrvatskom rockuNaši dani - priče o hrvatskom rocku

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.