Ocjena korisnika: 6/10
(2 glasa)

SADRžAJ

Potraga za životom u svemiru traje barem pola stoljeća, otkada ga se osluškuje divovskim radio-teleskopima. No, i na našem vlastitim planetu postoje milijuni inačica oblika života od kojih su mnogi daleko različitiji od nas nego što su to izvanzemaljci iz ZF filmova. Čudne bakterije žive ispod kilometara stijenja ili na vulkanima. Te spoznaje potakle su na razmišljanje da bismo sličan život mogli pronaći u najbližem svemirskom susjedstvu - u vlastitom Sunčevom sustavu. Neki njegovi planeti i sateliti - koliko god nepogodni bili za nas - mogli bi pogodovati oblicima života kakve nalazimo u najekstremnijim zemaljskim okolišima.

Voditelj: Krešimir Mišak

Fotografije

Na rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavuNa rubu znanosti: Potraga za životom u sunčevom sustavu

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.