poster

Dobar, bolji, najbolji...britanski slastičar: Cake

The Great British Bake Off (2010)

kulinarski, show | Ujedinjeno Kraljevstvo

Ocjena korisnika: 1/10

SEZONA: 4

EPIZODA: 1 - Cake

SADRžAJ

Kraljica slastica Mary Berry i vrhunski slastičar Paul Hollywood vraćaju se na male ekrane u četvrtoj sezoni popularne britanske slastičarsko-natjecateljske serije, dvostruke dobitnice nagrade BAFTA, u kojoj ocjenjuju slastice nove skupine britanskih slastičara amatera. Voditeljice Mel Giedroyc i Sue Perkins uvijek su tu kako bi pružile riječi ohrabrenja i utjehe natjecateljima. Trinaestero entuzijastičnih slastičara, koji su ove godine ušli u uži izbor, iz epizode u epizodu ogledaju se u tri zahtjevna izazova - u prvom pripremaju autorske slastice, drugim se testiraju njihova znanja i vještine, a treći je spektakularni završni izazov. Ove sezone pod šatorom su se okupili slastičari različitih osobnosti i stilova iz cijele zemlje, od inženjera astronautike, studenta, nastavnika, stomatologa i psihologa, do stolara. Dok natjecatelji odmjeravaju snage, Mary i Paul u svakoj epizodi moraju odlučiti hoće li poslati kući ne jedno, već čak dvoje.
Priprema! Pozor! Pecite!

1. epizoda

U šator ulazi novih 13 natjecatelja koji jedva čekaju odmjeriti snage. Mel Giedroyc i Sue Perkins uvijek su tu da ih ohrabre lijepom riječju dok su njihove slastičarske vještine na kušnji. Sve se to odvija pod budnim okom žirija, vrhunskih slastičara Mary Berry i Paula Hollywooda. U šatoru su se okupili najbolji slastičari amateri iz cijele zemlje, različitih stilova i osobnosti, od aeronautičara, studenta, učitelja pa sve do stomatologa, psihologa i stolara. Čeka ih deset tjedana mućenja, pečenja i ukrašavanja, no samo jedan može postati pobjednik. Ovaj put nitko nije siguran jer Mary i Paul mogu u svakom trenutku poslati kući ne jednog nego čak dva natjecatelja.

U prvom izazovu natjecatelji će se predstaviti svojim autorskim slasticama. Žiri od njih traži da naprave slastice koje su neizostavan dio "repertoara" svakog slastičara amatera kako bi već na samom početku stekao predodžbu o karakteru svakog natjecatelja, njihovoj kreativnosti i rasponu znanja i vještina te međusobnim razlikama. U prvom izazovu pripremaju biskvitnu tortu. Iako je pred njima naizgled jednostavan zadatak, natjecatelji moraju donijeti tešku odluku: napraviti klasičnu tortu ili se upustiti u eksperimentiranje. Pripreme li nešto po prokušanu receptu, možda prođe nezapaženo, no odluče li isprobati nešto novo i eksperimentirati s okusima, mogli bi grdno pogriješiti.
U prvom testu znanja i vještina natjecatelji pripremaju tzv. angel food cake, anđeoski kolač po Marynu receptu. Usprkos njegovu nazivu, za naše natjecatelje, koji pokušavaju slijediti šture upute, ovaj je kolač sve samo ne anđeoski. Za neke će od njih to biti pravi recept za katastrofu. U spektakularnom završnom izazovu sve se vrti oko čokolade. To je natjecateljima zadnja prilika da osiguraju svoje mjesto u nastavku natjecanja i izbjegnu rani odlazak kući.

Voditeljice: Mel Giedroyc i Sue Perkins
Žiri: Mary Berry, Paul Hollywood
Producentica serije: Amanda Westwood
Izvršna producentica: Anna Beattie
Proizvodnja: Love Productions za BBC
Odabrala: Mira Vočinkić

Fotografije

Dobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičarDobar, bolji, najbolji...britanski slastičar

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.