SADRžAJ

"Posljednje čega se sjećam jest jedna velika zelena livada, nebo koje je pucalo od plavoga i žuta lopta..." Baš je taj prizor obilježio čitav život Vojina Perića. Imao je 11 godina kada je, od udarca, izgubio vid. Danas svoju sljepoću koristi kao medij za umjetnički izričaj, a uličnim performansima i glumačkim nastupima pokušava razbiti društvene predrasude i dokazati da slijepi mogu i ono što se od njih ne očekuje. Vojin je voditelj najstarijeg europskog kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život" iz Zagreba. On je i aktivist, borac za prava slijepih u Hrvatskoj. Naime, s dodatkom na sljepoću koji kod nas iznosi 38 eura mjesečno na sramotnom smo europskom začelju.
"Miris nevidljivoga" otkriva Vojinov intiman svijet, prati ga u dnevnim obiteljskim i poslovnim radostima, dvojbama i tugama, sve začinjeno njegovim sarajevskim humorom: "Ja sam Vojo i slijep sam k'o ljubav...".

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.