SEZONA: 5

EPIZODA: 1

SADRŽAJ

Nominirana za Emmyja i dobitnica Zlatnoga globusa Kyra Sedgwick (Plan igre, Dodir bez opravdanja, Povjerljive priče) vraća se na male ekrane u petoj sezoni hit kriminalističke serije Završni udarac. Sedgwick glumi izuzetno sposobnu detektivku koja vješto hvata zločince pa nam stoga i ova sezona donosi nove složene slučajeve, izvanredne glumačke nastupe, ali i poprilične promjene.
Uz Kyru Sedgwick, u glumačkoj postavi nominiranoj za Screen Actors Guild Award su: J. K. Simmons (Juno, filmski serijal Spiderman, Oz, Zakon i red), Corey Reynolds (Terminal), Robert Gossett (Građani opasnih namjera, Mreža), G. W. Bailey (M.A.S.H, St. Elsewhere, filmski serijal Policijska akademija), Tony Denison (Zakon braće, Playmakers), Michael Paul Chan (Prikraćeni, Robbery Homicide Division, Probuđena savjest), Raymond Cruz (Na putu prema dolje, Dan obuke, Reži me, Osveta), Phillip P. Keene (Dom) i Jon Tenney (Potraga za komedijom u islamskom svijetu, Računaj na mene).

Kyra Sedgwick je za nezaboravnu ulogu Brende Leigh Johnson, ženstvene, ali žestoke, nekonvencionalne i nepopustljive zamjenice načelnika policije, 2007. osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu u dramskoj seriji. Ova bivša detektivka iz Atlante dolazi u Los Angeles, gdje staje na čelo specijalne policijske jedinice koja istražuje izuzetno osjetljive i složene slučajeve ubojstava. Brenda je vrhunska detektivka koja je gotovo svaki slučaj riješila tako što je iz osumnjičenika uspješno izvukla priznanje. No nije ni upola toliko uspješna u rješavanju privatnih problema jer joj je posao uvijek na prvome mjestu, zbog čega je u posljednjem nastavku četvrte sezone gotovo upropastila vlastito vjenčanje.
Kyri Sedgwick se pridružuje jaka glumačka postava, koja je za vrsnu interpretaciju sjajnih likova čak triput nominirana za Screen Actors Guild Award. Narednik David Gabriel (Reynolds) nekoć je bio perspektivan član Odjela, ali sad ima osjećaj da tapka na mjestu nakon ljubavnog brodoloma koji je doživio prekinuvši vezu s kolegicom. Poručnici Andy Flynn (Denison) i Provenza (Bailey) solidni su istražitelji koji se nerijetko znaju previše opustiti i tako ugroziti istragu. Poručnik Mike Tao (Chan) je znatiželjni računalni stručnjak koji često zna pretjerati u svojim detaljnim objašnjenjima najnovijih tehnoloških bravura. Detektiv Julio Sanchez (Cruz) je vrsni stručnjak za bande koji se tek nedavno oporavio od ranjavanja i bratove smrti.
Brendin muž, FBI-ev specijalni agent Fritz Howard (Tenney), nakon puno muke svoju je odabranicu uspio dovesti pred oltar. No kad je riječ o poslu, njih dvoje ne miješaju družbu i službu. Brendin zahtjevni nadređeni, pomoćnik šefa policije Will Pope (Simmons) pod stalnim je pritiskom nadređenih, koji od njega zahtijevaju da kreše sredstva i potiče bolju suradnju između policijskih odjela. Zapovjednik Taylor (Gossett) je šef Odjela za pljačke i ubojstva koji često pomaže Brendi surađujući s medijima. Buzz Watson (Keene) je nadzorni tehničar čiji je rad nerijetko ključan za Brendine istrage.
U petoj sezoni Završnog udarca okosnica radnje bit će promjene. Brenda se pomalo počinje privikavati na brak, no ostat će bez nekoga tko joj je veoma drag. Sukob između narednika Gabriela i detektivke Daniels (Gina Ravera) napokon će se razriješiti, a još jedan član Odjela potpuno će se promijeniti jer će se zaljubiti. Zbog gospodarske krize, jedan od Brendinih detektiva morat će prihvatiti honorarni posao, dok će drugi ustrijeliti osumnjičenika, i time ugroziti vlastitu karijeru.
Unatoč promjenama, Brenda i Odjel teških zločina marljivo će raditi kako bi najokorjelije losanđeleske zločince priveli pravdi. Ovaj put uhvatit će se ukoštac s mogućom otmicom korumpiranog financijaša, višestrukim ubojstvom u obitelji, ubojstvom zaštitara u rehabilitacijskom centru za članove bande i ubojstvom bijelog rasista.

"Nakon četiri godine, dobro smo upoznali protagoniste serije pa je peta sezona idealna prekretnica da vidimo kako reagiraju na velike promjene na poslovnom i privatnom planu", rekao je autor serije James Duff. "Vrlo smo uzbuđeni jer Brendu i ekipu čekaju neki novi horizonti."
Od premijernog prikazivanja 2005., Završni udarac srušio je brojne rekorde gledanosti na kabelskoj televiziji i postao jedna od najgledanijih televizijska serija. Svakoga tjedna privlači sve više gledatelja, a 2008. svaki nastavak pratilo je oko 7,3 milijuna ljudi.
Seriju je osmislio James Duff (The D.A., The Agency), izvršni producenti su Duff, Greer Shephard (Reži me, The D.A.), Michael M. Robin (Reži me, The D.A., Njujorški plavci), Kyra Sedgwick i Rick Wallace (Zakon u Los Angelesu, Muškarci na stablima). Producent i konzultant je Gil Garcetti, koji je od 1992. do 2000. bio losanđeleski okružni tužilac.
---

1. nastavak:

U prvoj epizodi ekipa istražuje četverostruko ubojstvo jedne obitelji, a Brenda se slučajno zatekne usred FBI-eve istrage koja bi mogla imati veze s tim ubojstvom. U međuvremenu, Provenzino raspoloženje se naglo mijenja.
U ulozi Nicholasa Carea pojavljuje se Lee Tegersen ("Oz", "Wanted"), a Ricarda Ramosa glumi Stephen Martines.

Izvršni producenti: James Duff, Greer Shephard, Michael M. Robin, Kyra Sedgwick, Rick Wallace

Fotografije

Završni udarac 01Završni udarac 02Završni udarac 03Završni udarac 04Završni udarac 05Završni udarac 06Završni udarac 07Završni udarac 08

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Ključan dokaz Robbieja Coltranea (2016)

  ponedjeljak
  image
  Robbie Coltrane takes a look at several baffling British murder cases.
 • Quantico (2015)

  ponedjeljak
  image
  Skupina mladih FBI-evih regruta probija se kroz rigorozni trening u bazi Quantico u Virginiji. Vodi ih posebni agent LIAM, a među mladim agentima punim nade za...
 • Ubojstva u Sandhamnu (2010)

  ponedjeljak
  image
  Švedska serija snimljena prema bestseleru Vivece Sten "I de lugnaste vatten". Suvremena švedska autorica kriminalističkih romana Viveca Sten (1959.), odvjetnica u...
 • Zakon i red: Zločinačke nakane (2001)

  ponedjeljak
  image
  Zakon i red: Criminal Intent iz radionice dobitnika Emmyja Dicka Wolfa čini pomak od tradicionalnoga formata uvodeći gledatelje u umove kriminalaca dok Odred za...
TOP LISTE

Prijavi se