EPIZODA: 22

SADRžAJ

Giorgis posjećuje unutrašnjost otoka po prvi put. Marija ga vodi kroz ulice Spinalonge, a on gleda prodavnice i ljude koji će njegovoj kćerki biti nova porodica. On shvata da ovdje, i pored bolesti, život pobjeđuje uprkos boli i mukama. U Marijinoj kući, u kojoj je prije živjela Eleni, Giorgis će ugledati posljednje mjesto gdje je živjela njegova žena, što će ga veoma dirnuti. Drago mu je vidjeti da je njegova žena ostavila tako pozitivnu auru u ovom mjestu u kojem će sada živjeti njegova kćerka. Maria pomaže u bolnici i radi sve što može kako bi ublažila bol pacijentima. Elpida Kontomaris ne reaguje dobro na novi lijek i njeno stanje se pogoršava. Ona umire na jednom od sporednih puteva na otoku, gdje je odlučila provesti zadnje trenutke svog života i započeti putovanje u raj gdje će ponovo sresti svoga muža.

Nova nada se rađa na otoku, nada za izliječenje, jer su rezultati najnovijeg lijeka pozitivni. Doktor Kyritsis je optimističan, i dok se novi volonteri prijavljuju za terapiju, njegova veza sa Marijom se razvija. Oni vode duge razgovore o djelovanju trava, a njega umiruju mudre i filozofske riječi ove djevojke. Fotini također posjećuje Mariju u njenom novom domu. A neočekivan posjet dr. Kyritsisa navest će Fotini da shvati kako doktorov interes nije striktno profesionalan. Ovo je mnogo usreći.

U Plaki, Giorgis u razgovoru sa Savinom izražava svoje nezadovoljstvo zbog toga što ga je Anna isključila iz svog života. Ona ga više ne posjećuje niti pokazuje zanimanje za bilo koga od njih. Pita se da li je on u nečemu pogriješio. Ali nesretni čovjek ne zna da je njegova kćerka Anna, zatočena u “zlatnom kavezu”, upala u mrežu strastvene, zabranjene ljubavi sa rođakom njenog muža. U sopstvenom domu, ona se igra s vatrom, rizikujući da je muž ili njegova porodica uhvate, i predaje se Manolisu, zanemarujući ‘dužnosti’ supruge. Samo Antonis, čovjek koji ju je prije mnogo godina volio, a sada radnik na posjedu njenog muža, uočava da se nešto neobično događa između ovo dvoje ljubavnika.

Na Spinalongi, Kroustalakis ne propušta nijednu šansu da pusti svoj otrov. Njene zle namjere se nisu smekšale ni nakon toliko godina, a njena mržnja je još uvijek očigledna. Kada doktor Kyritsis bude siguran u mogući uspjeh nove terapije, odlazi kod Marije da joj kaže i ona da može volontirati zajedno sa grupom pacijenata koji će slijediti za njom. Nakon ovog saznanja djevojka je puna optimizma i nade. Vrijeme prolazi a u kući Vandoulakisa, Anna odluči objaviti porodici da je ona trudna!

Fotografije

Otok 01Otok 02Otok 03Otok 04Otok 05Otok 06Otok 07Otok 08Otok 09Otok 10Otok 11Otok 12Otok 13Otok 14Otok 15Otok 16Otok 17Otok 18Otok 19Otok 20

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.