SEZONA: 6

EPIZODA: 1

SADRžAJ

Najbolja televizijska detektivka se vratila i uhvatit će se ukoštac s novim zločinima i izazovima koji joj predstoje u šestoj sezoni hit serije 'Završni udarac'! Nominirana za pet Emmyja i dobitnica Zlatnoga globusa, Kyra Sedgwick ('Chlorine', 'Plan igre', 'Dodir bez opravdanja', 'Povjerljive priče') glumi ženstvenu, žestoku, nekonvencionalnu i nepopustljivu zamjenicu načelnika policije Brendu Leigh Johnson. Ova bivša detektivka stiže iz Atlante u Los Angeles, gdje staje na čelo specijalne policijske jedinice koja istražuje izuzetno osjetljive i složene slučajeve ubojstava. Brenda je vrlo lukava i vješta u ispitivanju osumnjičenika pa zna izvući prizanje iz najokorjelijih lažljivaca.
Kyri Sedgwick se pridružuje jaka glumačka postava, koja je za vrsnu interpretaciju sjajnih likova višestruko nominirana za Screen Actors Guild Award: J. K. Simmons ('Ni na nebu, ni na Zemlji, 'Juno', filmski serijal 'Spiderman', 'Oz', 'Zakon i red'), Corey Reynolds ('Terminal'), Robert Gossett ('Građani opasnih namjera', 'Mreža'), G. W. Bailey ('M.A.S.H', 'St. Elsewhere', filmski serijal 'Policijska akademija'), Tony Denison ('Zakon braće', 'Playmakers'), Michael Paul Chan ('Prikraćeni', 'Robbery Homicide Division', 'Probuđena savjest'), Raymond Cruz ('Na putu prema dolje', 'Dan obuke', 'Reži me', 'Osveta'), Phillip P. Keene ('Dom') i Jon Tenney ('Potraga za komedijom u islamskom svijetu', 'Računaj na mene').

U šestoj sezoni, Brenda i ekipa preselit će se u novi, vrhunski ured, no vrlo će brzo čeznuti za starim prostorom, gdje je obična bijela ploča na zidu bila kudikamo praktičnija od suvremene i napredne opreme. Međutim, Brendu to neće pokolebati pa će prostor srediti po vlastitome guštu! Osim toga, započet će borba za novoga policijskog načelnika, za kojeg se kandidirao i pomoćnik Will Pope (Simmons). Pobijedi li Pope na natječaju, i Brendu očekuje promaknuće, no ona će, potaknuta silnim političkim igricama, početi preispitivati vlastitu karijeru. Promaknuće bi mogao dobiti i njezin kolega iz Odjela pljački i ubojstava zapovjednik Taylor (Gossett), premda u novoj zgradi još nema ni ured!
I Brendina muža, FBI-eva agenta Fritza Howarda (Tenney), očekuju promjene. Nakon što je odbio promaknuće zbog kojega bi se morao preseliti u Washington, smiješi mu se posao u L. A.-u, zahvaljujući kojem bi puno više vremena provodio s Brendom.
Istodobno, novi se zločini gomilaju pa će se Brenda i ekipa susresti sa snajperistom koji vreba po bogatoj četvrti, serijskim silovateljem koji žrtve omamljuje elektrošokerom i bitkom za skrbništvo koja završava dvostrukim ubojstvom. Detektiv Julio Sanchez (Cruz) brinut će se za dečka kojeg je ekipa upoznala tijekom lanjske istrage, a Brendin zamjenik poručnik Provenza (Bailey) ponovno će se naći u nezavidnoj situaciji jer će u kadi svoje ljubavnice naći mrtvoga dječaka. Neizostavni članovi ekipe i dalje su poručnik Andy Flynn (Denison), izvrstan istražitelj koji nastoji ublažiti svaku pa i najtežu situaciju, poručnik Mike Tao (Chan), znatiželjni računalni stručnjak koji uživa u suvremenoj tehnologiji, narednik David Gabriel (Reynolds) te nadzorni tehničar Buzz (Phillip P. Keene).
I ove sezone glumica Mary McDonnell ('Galactica') utjelovit će ulogu kapetanice Raydor, voditeljice Unutrašnje kontrole koja se nekoliko puta sukobila s Brendom, no ovaj bi put mogla itekako utjecati na Brendinu budućnost u Odjelu.
Od premijernog prikazivanja 2005., 'Završni udarac' srušio je mnogobrojne rekorde gledanosti na kabelskoj televiziji i postao najgledanija televizijska serija svih vremena. Iz godine u godinu privlači sve više gledatelja, a svaki nastavak pete sezone pratilo je oko 7,7 milijuna gledatelja.
Seriju je osmislio James Duff ('The D. A.', 'The Agency'), a izvršni producenti su Duff, Greer Shephard ('Reži me', 'The D. A.'), Michael M. Robin ('Reži me', 'The D. A.', 'Njujorški plavci'), Kyra Sedgwick i Rick Wallace ('Zakon u Los Angelesu', 'Muškarci na stablima'). Producent i konzultant je Gil Garcetti, koji je od 1992. do 2000. bio losanđeleski okružni tužilac.
---

1. nastavak:

U prvom nastavku šeste sezone ubijen je muškarac koji je je s balkona fotografirao zvijezde. Iako bi zločin mogao imati veze s njegovom ljubavnicom, istraga tapka na mjestu jer oružju kojim je ubijen nema ni traga. Istodobno, ekipa se nikako ne može priviknuti na rad u novom uredu.

Fotografije

Završni udaracZavršni udarac

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Velečasni Brown (2013)

    image
    Radnja ove adaptacije romana G. K. Chesterstona smještena je u 1950-e, u srce prekrasnog engleskog ladanjskog kraja. Mark Williams glumi oca Browna, katoličkog...
  • Bez traga (2002)

    image
    Viši agent Jack Malone, strog, ali suosjećajan, predvodi predanu ekipu znajući da se, kad netko nestane, radi o sekundama. Njegovi suradnici su: Samantha Spade,...
  • CSI (2000)

    image
    U gradu kocke i zabave, koji živi danonoćno, kriminal nikada ne spava. Las Vegas je grad instant-uspjeha, prepun igara na sreću za one naivne i sretne, krcat...
  • Dijagnoza ubojstvo (1993)

    image
    Dr. Mark Sloan (Dick Van Dyke) doktor je na odjelu interne medicine središnje bolnice u Los Angelesu, a također i specijalist u rješavanju ubojstava. U istragama...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.