EPIZODA: 16

SADRžAJ

Manolis i Antonis organizuju veliku proslavu u Plaki. Fotini, koja je trudna, razgovara sa Marijom o njenom novom poznaniku. Zainteresovanost je očigledna, ali Marija pokušava biti suzdržana. Njene oči sjaje kada govori o Manolisu. S druge strane, Manolis sa entuzijazmom priča sa Annom o njenoj sestri dok ona pokušava sakriti svoju ljubomoru.

Na Spinalongi, Lefteris okrivljuje majku zbog smrti svoga oca. Papadimitriou se sukobljava sa Kyritsisom zbog nuspojava novog lijeka “prominy” i još jednom ga upozorava da prestane sa tretmanima. Volontera je sve manje, a Kyritsis dobija pismo od vlade koja mu nalaže da napusti otok i prestane sa testiranjem lijekova.
Primanja od vlade također prestaju stizati i atmosfera na otoku postaje napeta. Papadimitriou se suočava sa jakom opozicijom, Makridakism. Kyritsis napušta otok. Stavros se brine šta će se desiti sa njegovim djetetom zbog svih promjena, dok Kyritsisa ne brine bol s kojom se roditelji suočavaju.

On je zapanjen naglim prekidom njegovih pokušaja da izliječi gubavce na otoku. Stavros i Kaliopi se nalaze u bezizlaznoj situaciji. Traže od Dimitrisa da im pomogne, a on će smisliti dobar način kako da odvrati pažnju stražarima kako bi porodica mogla pobjeći u čamcu.

U međuvremenu, u Plaki je došao dan za veliku proslavu. Svi su se muškarci okupili u taverni, da piju i pjevaju. Fotini i Marija dolaze i ugledaju Manolisa, koji se u pripitom stanju otvara Mariji i traži od nje da sjedne sa njim za stol. Marija sva sija kada mu obeća da će sjesti s njim. Djevojke se veoma sretne vraćaju u Fotininu kuću, kada Fotini odjednom osjeti da je beba na putu…

Fotografije

Otok 01Otok 02Otok 03Otok 04Otok 05Otok 06Otok 07Otok 08Otok 09Otok 10Otok 11Otok 12Otok 13Otok 14Otok 15Otok 16Otok 17Otok 18Otok 19Otok 20

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.