poster

Adriano Olivetti - Snaga sna

ADRIANO OLIVETTI (2013)

biografski | Italija
Redatelj: Michele Soavi

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img
Ocjena korisnika: 2/10

EPIZODA: 2

SADRžAJ

Adriano se odluči vratiti na čelo tvrtke, no ne odustaje od stranke Movimento Comunità jer su ove dvije stvari za njega neraskidivo povezane te su dio njegova velika projekta promjene društva na kojemu već godinama radi. Čim se vrati na čelo tvornice, rezultati se odmah vide, raste produktivnost, a okolno područje surađuje s tvrtkom. No Adrianu ne ide podjednako dobro na sentimentalnom planu: njegova ljubavna veza s Grazijom nailazi na brojne probleme. Djevojci je otac zabranio da ga viđa, pa ga ona i posluša. Čini se da će i Libero i Teresa prekinuti.
Pred Adrianom je bolno otkriće: njegov stari prijatelj Mauro prelazi konkurenciji. To je za Adriana težak udarac. Kad Grazia čuje da je bolestan, unatoč očevoj volji seli se k Adrianu kako bi ga njegovala.
Vođena sigurnom Adrianovom rukom, tvornica "Olivetti" postane prva europska tvrtka za uredske pisaće strojeve te prva u svijetu za kalkulatore. I stranka Movimento Comunita' se proširi na cijelu Italiju. Američka obavještajna služba i dalje nadzire Adriana jer su sve uznemireniji zbog njegove napredne socijalne politike, a osobito zbog njegova napretka na polju elektroničkog kalkulatora koji za SAD ima stratešku vrijednost posebice u vojnoj industriji. U elektronički odjel dolazi raditi Adrianov sin Roberto. Adriano razmišlja o otvaranju tvornice na jugu. Uvjeren je da se ondje nalazi pravi ljudski kapital Italije te želi onamo izvesti svoj model tvornice i organizacije društva. Dokument koji mu donosi Karen Bates potvrđuje njegova uvjerenja. No kako bi podigao tvornicu, Adriano će se morati sukobiti sa svojim prijateljem Maurom, koji je zahvaljujući Dalmassu postao zastupnik pa stoga odlučuje o državnim potporama. Adriano ne da da ga politika ucjenjuje i odluči potući protivnika na njegovom terenu: kandidira se na izborima kao predstavnik Movimenta Comunita', no stranka uspije dobiti samo jedno zastupničko mjesto u parlamentu, Adrianovo. Tako inženjer sam nastavlja svoju političku borbu ne obazirući se na napore, istom energijom koju troši i na tvornicu.
"Olivetti" je napokon uspio proizvesti prototip kalkulatora na tranzistor, prvi na svijetu, koji nazivaju ELEA. Time je tvrtka iz Ivree čak ispred američkih divova iz istoga područja.

Fotografije

Adriano Olivetti - Snaga snaAdriano Olivetti - Snaga snaAdriano Olivetti - Snaga snaAdriano Olivetti - Snaga snaAdriano Olivetti - Snaga snaAdriano Olivetti - Snaga snaAdriano Olivetti - Snaga snaAdriano Olivetti - Snaga snaAdriano Olivetti - Snaga sna

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.