SADRžAJ

Ako bismo trebali opisati jazz u jednoj rečenici, ne bismo pogriješili rekavši da je jazz glazba dijaloga. Jer sve je u jazzu u komunikaciji, u maksimalnoj posvećenosti onome što razmjenjujete sa svojim glazbenim sugovornicima. Nasuprot tome, često ćete čuti kako o jazzu nema smisla govoriti ili pisati, da se radi o glazbi previše neuhvatljivoj da bi ju se moglo svezati riječima. No, kada bismo slušali te namrštene čuvare misterija glazbe, ne bismo li išli protiv njezine biti - težnje da se bolje razumijemo? Ako je u srcu jazza dijalog, onda je upravo intervju ona novinarska forma koja mu posebno dobro odgovara. U intervjuu, kao i u glazbenoj izvedbi, morate pažljivo balansirati između upravljanja cjelinom i nepredvidivosti razgovora. Kada je intervju dobar, on ne služi samo zadovoljenju površne radoznalosti o anegdotama i pikanterijama iz nečijeg života, nego mijenja sve uključene - i glazbenika, i novinara, i čitatelja.
Novinari i suradnici: Davor Hrvoj, Lujo Parežanin
Facebook/SvijetJazza

Fotografije

Svijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazbaSvijet jazza: Zamrznuta glazba

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.