Ocjena korisnika: 7.5/10
(4 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Bitka za Drenov Klanac

SADRžAJ

Ova trodijelna dokumentarna serija govori o manje poznatim bitkama u prvim danima Domovinskog rata. Predstavit će šest povijesnih vojnih operacija ograničenog karaktera koje su svojim pozitivnim ishodom značajno promijenile stanje na terenu, ojačale moral hrvatskih vojnika, dragovoljaca i civila na ratom ugroženim područjima.
Sugovornici - povjesničari i vojni stručnjaci - otkrit će nam taktičku važnost pojedinačne operacije i razloge za njezino izvođenje usprkos nesrazmjeru u ljudstvu i naoružanju između agresora i hrvatskih branitelja.
Prva epizoda posvećena je malo poznatima, ali izuzetno važnim operacijama u Domovinskom ratu u kojima su hrabri, slabo naoružani branitelji Otočca okupljeni u 133. brigadu HV (ZNG) zajedno sa svojim prvim ratnim zapovjednikom Davorom Peitelom tijekom jeseni uspjeli ne samo osloboditi i deblokirati Otočac nego i vratiti pod hrvatsku kontrolu sela Čanak i Ramljane.
Ovim pobjedama branitelji Otočca su osigurali cestovnu komunikaciju jedinom kvalitetnom prometnicom kroz Liku i Gacku koja je spajala hrvatski sjever i jug.

Fotografije

Nepoznate bitke Domovinskog rataNepoznate bitke Domovinskog rataNepoznate bitke Domovinskog rataNepoznate bitke Domovinskog rataNepoznate bitke Domovinskog rataNepoznate bitke Domovinskog rata

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.