Ocjena: 9.2/10
Ocjena korisnika: 9.7/10
(3 glasa)

SEZONA: 1

EPIZODA: 1 - Tropical Worlds

SADRžAJ

Zakoračite u čarobni skriveni svijet pun neobičnih priča, neočekivanih junaka i neobičnog ponašanja. Predstavit će nam ga sir David Attenborough.
Biljke imaju tajni život skriven od naših očiju. Sposobne su stvoriti uzajamno koristan odnos sa životinjama. Ali također mogu biti agresivne, kompetitivne i dramatične kao i sva druga živa bića na našem planetu. U okršajima sa suparničkim biljkama, životinjama i prirodnim silama bore se za svjetlo, prostor, hranjive tvari i mogućnost razmnožavanja.
Predstavljajući rezultate znanstvenih istraživanja u proteklih dvadeset godina, ova spektakularna serija otkriva koliko su biljke međusobno povezane. Specijalizirane kamere omogućuju nam da vidimo mnogo više od onoga što je dostupno ljudskom oku i upoznamo se s biljkama bolje nego ikad.
Posjetit ćemo različita staništa - pustinje, tropske šume, podvodni svijet, umjereni pojas i urbani okoliš. Svaka epizoda predstavlja jednu skupinu biljaka, otkriva nam s kakvim se preprekama suočavaju i kakva su dosjetljiva rješenja našle kako bi opstale. Otkrivamo nove priče, dosad nezabilježene oblike ponašanja životinja i biljaka te neočekivane junake. Ovo je planet Zemlja iz perspektive biljaka!
U tropskim kišnim šumama raste više biljnih vrsta nego igdje na Zemlji. Rezultat je prelijepo stanište na kojem biljke vode žestoke bitke. Nove snimateljske metode omogućuju nam da uđemo u njihov svijet i vidimo ga iz njihove perspektive. Pripadnici tog čarobnog svijeta, gdje ćemo naći drveće koje brzo raste i cvijeće koje oponaša strvinu, drukčije od nas računaju vrijeme.

Fotografije

Zeleni planetZeleni planetZeleni planetZeleni planet

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.