Odsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetu: Andaluzija - Naslijeđe Maura

A Glimpse of Paradise - Garden Culture in the Islamic World (2016)

dokumentarni | Austrija

SEZONA: 1

EPIZODA: 4 - Al-Andalus - The Heritage of the Moors

SADRŽAJ

Andaluzija je bila dio islamskog svijeta gotovo osam stotina godina. Ovdašnji su vrtovi podsjetnik na to razdoblje. Kako je ta epoha oblikovala vrtnu umjetnost u južnoj Španjolskoj i kakvu su ulogu u svemu tome imali ručni radovi i arhitektura? Krenuli smo u potragu za korijenima europske vrtne umjetnosti, koja je stara više od tisuću godina i koja je islamska.

Fotografije

Odsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetuOdsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetuOdsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetuOdsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetuOdsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetuOdsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetuOdsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetuOdsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetuOdsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetuOdsjaj raja - Kultura vrtova u islamskom svijetu

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.