poster

Pirineji sa Michaelom Portillom: A Physical Challenge

The Pyrenees with Michael Portillo (2022)

putovanja, dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo
Redatelj: Dave Minchin

Ocjena korisnika: 7/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - A Physical Challenge

SADRŽAJ

Pirenejska pustolovina Michaela Portilla nastavlja se fizičkim izazovom koji pružaju francuski Pireneji. Michael u zimsku divljinu ulazi kroz jednu od najspektakularnijih europskih prirodnih barijera, Cirque du Gavarnie, zid od leda visok 1700 metara. Julie Durdos-Pitchelu potječe iz obitelji usko povezane s tim fascinantnim mjestom. Objašnjava da je njezin pradjed bio jedan od prvih koji je napravio zemljovid tog područja oblikovanog kretanjem ledenjaka prije 50 milijuna godina.
Michel se s mukom probija kroz snježnu visoravan Saugué. Ondje upoznaje Marion Clignet, francusku olimpijsku prvakinju u biciklizmu, koja nije dopustila da joj epilepsija skrati karijeru.
U spokoju planinskog pejzaža Michael razmišlja o vremenu koje je proveo kao ministar obrane, i o ratu koji se trenutačno vodi u Europi. Put ga zatim vodi do Chez Louisette, legendarni restoran na najvećem skijaškom području francuskih Pireneja.
Michael pustolovinu u francuskim Pirenejima završava usponom na Pic du Midi, visok 2877 metara, s kojeg u svim smjerovima puca pogled na 430 kilometara planinskog lanca. Posjećuje zvjezdarnicu na vrhu i upoznaje zamjenika njezina ravnatelja, Nicolasa Bourgeoisa, koji mu otkriva da su astronomi s Pic du Midija pomogli mapirati Mjesec prije slijetanja Apolla. Michael ondje provodi noć i svjedoči najboljem pogledu na zvjezdano nebo u zapadnoj Europi.

Fotografije

Pirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom PortillomPirineji sa Michaelom Portillom

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.