poster

Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!

Plava ptica

dječji | Srbija

SADRŽAJ

U svakoj sezoni letimo visoko, ronimo duboko i otkrivamo svet na jedan sasvim plavoptičasti način! A gde smo sve putovali u prošloj sezoni, pogledajte u našem novom specijalu, u subotu, 21. maja, u 12:05, na Prvom programu RTS-a.
U 20. sezoni putovali smo u zaista udaljene kutke sveta. Tako smo posetili čuvene Sjedinjene američke države, zatim Singapur, Laos i Butan, pa onda Moldaviju, Andoru i divlji Mauricijus, kao i malenu državu neobičnog naziva - Lihtenštajn.
Na našem proputovanju, otkrili smo razne zanimljivosti i našli odgovore na mnoga pitanja. Recimo... gde živi najveći šišmiš na svetu, a gde zmija-džin? Koja država je nekada mogla da se iznajmi, a koja je dobila ime po psu? Gde se govori jezik džonga, a gde jezik farsi?
Odgovore vam nudimo u subotu, 21. maja 2022. godine u 12:05 na Prvom programu Televizije Srbije! Pišite nam na e-mail: plava.ptica@rts.rs, na našu fejsbuk stranicu ili na našu dobro poznatu adresu: Takovska 10, 11 000 Beograd, sa naznakom "za emisiju‚ Plava ptica".
O "Plavoj ptici" brinu: urednice i scenaristkinje Dunja Petrović i Jelena Popadić Sumić, reditelj Miodrag Kolarić, glumci: Osman Ahmed, Borka Tomović, Andrijana Oliverić, Marija Medenica i Miroslav Petrović, scenografkinje Mira Andrejević i Tanja Ivanović, kostimografkinja Aleksandra Stošić Krstović, kompozitor Dragoljub Ilić, montažerka Nada Dodig Zildžić, muzički urednik Dobrosav Predić, dizajner tona Srđan Filipović i mnogi drugi.
Let, let do sledeće subote u 12 i 5!

Fotografije

Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!Plava ptica: Plavoptičasti put oko sveta!

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
 • Neki novi imigranti (2015)

  nedjelja
  image
  U devedesetima smo i dvanaestogodišnji Eddie, koji voli hip-hop, upravo se sa svojim roditeljima i braćom iz washingtonske kineske četvrti preselio u predgrađe...
 • Kosti (2005)

  nedjelja
  image
  Doktorica Temperance Brennan (Emily Deschanel) vrhunska je forenzična antropologinja, zaposlena u uglednom institutu Jeffersonian, koju policija i druge snage...
 • Mladi Sheldon (2017)

  nedjelja
  image
  Serija je prednastavak „Teorije velikog praska“ i prati 9-godišnjeg Sheldona Coopera koji pohađa srednju školu i nastoji se uklopiti u svijet oko sebe dok se...
 • Kuku Vasa (2010)

  nedjelja
  image
  Ana (Katarina Marković) je ambiciozna samim tim što radi u advertajzingu. Pošto se suprotnosti privlače, udala se za Pavla, nervoznog taksistu (Marko Živić). On...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.