poster

Nogometna groznica: Uspon Premier lige

Fever Pitch: The Rise of The Premier League (2021)

dokumentarni | Ujedinjeno Kraljevstvo

Ocjena: 7.8/10

SEZONA: 1

EPIZODA: 3

SADRžAJ

Jednim genijalnim potezom David Beckham postaje miljenik nacije. Njegov čudesan gol s gotovo 60 metara, s polovice terena protiv Wimbledona, promijenit će mu život.
U ovom nastavku analiziramo uspon nogometaša kao slavne osobe, kroz primjer Beckhama sredinom 1990-ih godina. Bio je pripadnik proslavljenog novog naraštaja nogometaša koji više sliče rock zvijezdama nego nogometašima. Kad je Beckham započeo vezu s Posh Spice Victorijom Adams, par se odmah našao na naslovnicama svih žutih tiskovina. Ali iza svakog Davida Beckhama postoji žrtva koja nema toliko sreće. Keitha Gillespieja zvali su novim Georgeom Bestom, ali njegov put posve se razlikuje od Beckahmova. Bili su prijatelji i članovi Unitedove generacije 1992., koja je idućih deset godina bila okosnica momčadi.
Nakon burnog početka u Manchester Unitedu, Gillespieja su smatrali viškom i poslali u suparnički Newcastle United. Iako mu forma nije pala, Gillespie je bio usamljen u nepoznatom gradu i daleko od suigrača iz Manchester Uniteda s kojima je odrastao, pa je utjehu potražio u kladionici. U drugo doba Gillespie bi možda mogao potražiti pomoć, ali ovako se njegova kockarska ovisnost sve više pogoršavala, dok ga na kraju nije razotkrio jedan tabloid.
Na terenu su Gillespie i Beckham tražili svoju prvu medalju pobjednika Premier lige. Sezona 1995./1996. završila je dramatičnim obračunom - posljednjeg dana prvenstva prvak će biti Newcastle ili Manchester United.

Fotografije

Nogometna groznica: Uspon Premier ligeNogometna groznica: Uspon Premier ligeNogometna groznica: Uspon Premier ligeNogometna groznica: Uspon Premier ligeNogometna groznica: Uspon Premier ligeNogometna groznica: Uspon Premier ligeNogometna groznica: Uspon Premier lige

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.