SEZONA: 1

EPIZODA: 2 - U gradu tanga

SADRžAJ

U glavnom i najvećem argentinskom gradu Argentine, u Buenos Airesu, živi oko 50.000 Hrvata i njihovih potomaka. Grad je smješten na obali rijeke La Plate, gdje je nekada bila najveća luka zemlje kroz koju su stizali brojni migranti iz Europe, među njima i Hrvati.
U ovom političkom, gospodarskom i kulturnom središtu zemlje Hrvati su prisutni u svim sferama društva.
Argentina je zemlja useljenika pa je naša hrvatska zajednica dobro organizirana i jako aktivna. Potomci Hrvata u gradu tanga ponosno predstavljaju hrvatsku kulturnu baštinu, a klapska se pjesme i danas čuje u ovoj drugoj po veličini metropoli Južne Amerike. Bogata gastronomska ponuda je odraz multikulturalnosti Buenos Airesa, pa je i restoran Dobar tek postao mala hrvatska oaza u srcu grada. Buenos Aires je grad od 14 milijuna stanovnika i 36 nogometnih stadiona, grad koji očarava svojim europskim stilom, geometrijski zacrtanim planom ulica i prekrasnim trgovima ukrašenim spomenicima.

Fotografije

Kartolina ArgentinaKartolina ArgentinaKartolina ArgentinaKartolina ArgentinaKartolina Argentina

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.