poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

EPIZODA: Strah od propasti

SADRžAJ

U bečkom Burgu je održana premijera drame "Pad kuće Ašer". Kratka priča Edgara Alana Poa poslužila je kao parabola o povezanosti čoveka i prirode u zajedničkom strahu od propasti.
Vodimo vas na otvaranje izložbi u Kulturnom centru Beograda, u Beogradsko dramsko pozorište na svečanost povodom 100 godina od rođenja glumca Radeta Markovića, u Narodnu biblioteku Srbije, gde je u okviru ciklusa Pisac u biblioteci, tema razgovora bio opus književnika Đorđa Matića. Govorimo o knjizi Slavoja Žižeka: Pandemija 2, o neočekivanim dimenzijama karantina i socijalnog distanciranja. Najavljujemo seriju Advokado u saradnji RTS-a i Bosonoga produkcije.
Gost Kulturnog dnevnika je čuveni violinista Sreten Krstić, pred koncert sa gudačima Simfonijskog orkestra RTS 16. oktobra.
Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.