SADRžAJ

Hrvatska glavninu svoje razmjenu ostvaruje s Europskom unijom. Nemamo državne obveznice nominirane u dolarima, štednja građana najvećim dijelom je u euru. Zašto nam je onda važan tečaj dolara? Većina građana ne zna odgovor na ovo pitanje, ali kad krenu ulične špekulacije, svi odjednom postanu monetarni specijalisti. Umjesto nagađanja, donosimo vam pravu istinu o pozadini najnovijih glasina o promjeni američke monetarne politike.
Jerome Powell, guverner Američkih federalnih rezervi, mirno je sjedio u svom uredu i čekao reizbor. Nedostaje mu još samo jedan mandat do mirovine ili neke počasne profesure na nekom ugledom američkom sveučilištu. Čak je i novi predsjednik, Biden, bio sklon takvom rješenju jer nije htio ulaziti u još jednu nepotrebnu bitku u Senatu za mjesto čelnog čovjeka koji je zapravo dosadni bankar a odluke ionako donosi na temelju statistika i utabane monetarne prakse. No, onda je krenula serija nesretnih i nespretnih događaja koja je na noge digla Wall Street, ali i mnoge europske ekonomske analitičare.
O čemu se zapravo radi, u Drugoj strani HTV-a govori Mario Gatara, analitičar Analogike, bivši kolumnist Forbesa i okorjeli kroničar američkih monetarnih politika.

Voditelj: Željko Kardum

Fotografije

Druga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga stranaDruga strana

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.