poster

Knjiga ili život

Knjiga ili život (2012)

kultura, dokumentarni | Hrvatska

SADRžAJ

Današnju emisiju otvaramo razgovorom s Damirom Karakašom o pretvorbi traumatičnog stvarnog događaja u roman "Okretište". U nastavku emisije razgovaramo s onima koji slike svijeta iz vidljivog i nevidljivog spektra opisane u svjetskoj književnosti prevode kako bi i nama bile razumljive. Dobitnica nagrade "Josip Tabak" za životno djelo je Irena Lukšić, cijenjena i nagrađivana prevoditeljica s ruskog zahvaljujući kojoj hrvatski čitatelji mogu uživati u vrhunskim prijevodima brojnih ruskih autora. Naše su gošće dobitnica godišnje nagrade za prijevod poezije Aiméa Césairea, Bilježnica povratka u zavičaj, Vanda Mikšić. I dobitnica godišnje nagrade za prijevod proznoga djela, romana Jean-Baptistea del Amoa - Carstvo životinja, Željka Somun. I za kraj razgovor s Markom Pogačarom čija je "Knjiga praznika" osvojila novu pjesničku nagradu "Stjepan Gulin", a američko Društvo književnih prevoditelja objavilo je da je američko izdanje izabranih pjesama Marka Pogačara u finalu prestižne nagrade National Translation Award.

Fotografije

Knjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili životKnjiga ili život

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.