SEZONA: 1

EPIZODA: 5 - Harmony

SADRžAJ

Poput same glazbe, njihov proizvod - glazbeni instrumenti - prava su umjetnička djela. Ovaj nastavak veliča nevjerojatno precizan način izgradnje glazbenih instrumenata.
Na južnoj obali otoka Montreala šestero ljudi nadvilo se nad složene skice. S druge strane svijeta, u Fuzhouu, tisuće građevinskih radnika danonoćno radi gradeći novi kulturni centar. Ono što povezuje ta dva udaljena mjesta upravo je najsloženiji čovjeku poznat instrument - orgulje. Ovaj složeni projekt vodi Jens Peterson, jedan od najboljih graditelja orgulja na svijetu.
U Nacionalnoj tvornici glazbenih instrumenata u Šangaju Li Su Fang radi na izgradnji drevnog kineskog glazbala koje se naziva guzheng, a također je poznato i kao kineska citra te se može podičiti 2500 godina dugom povijesti.
Podrijetlo violine, s druge strane, povezano je s Cremonom, gradićem na sjeveru Italije. Više od pola stoljeća majstor Bisolotti ručno izrađuje violine te je izradio neke od najkvalitetnijih violina na svijetu. Sada se nada da će svoje znanje prenijeti idućem naraštaju, svom šegrtu kineske nacionalnosti, Su Qiou.
U Granadi u Španjolskoj Eduardo Duran pripadnik je četvrtog naraštaja koji se bavi izradom glazbala. Odrastao je u obitelji koja izrađuje gitare, a njegov otac i djed smatrani su pravim majstorima koji su umjetnost izrade španjolske gitare uzdigli na posve novu razinu.

Fotografije

Umijeće starih zanataUmijeće starih zanataUmijeće starih zanataUmijeće starih zanataUmijeće starih zanataUmijeće starih zanataUmijeće starih zanataUmijeće starih zanataUmijeće starih zanataUmijeće starih zanataUmijeće starih zanata

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.