SADRžAJ

Objavili su studijski album 'Apsurdistan' što je ujedno i naziv za zemlje u regiji u kojima, kako kažu, logika i zdrav razum ne postoje ni u tragovima. Poznato je da su od početka svoje karijere izuzetno društveno angažirani. O njima piše Time magazin, o njima govore na BBC-ju, njihovi se albumi prodaju širom svijeta, oni nastupaju na najvećim svjetskim festivalima i uz sve nabrojeno, našli su vremena i došli u Garažu. Na samom početku karijere kvalitetu naših današnjih gostiju prepoznali su svjetska dub zvijezda Benjamin Zephaniah i Mush Khan iz grupe Fun-Da-Mental koji su gostovali na njihovom EP-u 'Open Wide'. Prva dva albuma snimili su na engleskom jeziku. Međutim, kada su 2008. snimili album 'Firma Ilegal' na materinskom jeziku, tada su postali i ostali bez ikakve dvojbe najveća regionalna rock atrakcija.
Sviraju mješavinu punka, reggaea, duba, funka, ska i rocka koju je očito prepoznala i publika širom svijeta jer su više po festivalima i nastupima širom Europe nego kod kuće. Samo ove godine iza Dubioze Kolektiva je već preko 30 nastupa, i to u Francuskoj, Švedskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Turskoj, Bugarskoj...
'Apsurdistan' je album na kojem su gostovali utemeljitelji Melodija svijesti i besvijesti Predrag Lucić i Boris Dežulović, Mile Kekin iz Hladnog piva, Dr. Pop i Radule iz grupe Atheist Rap, ali i Bill Gould iz grupe Faith No More i grupa La Plebe iz San Francisca.
I album '5 do 12' i 'Apsurdistan' poklonili su publici putem besplatnog downloada.

Fotografije

Garaža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza KolektivGaraža: Dubioza Kolektiv

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.