poster

Romano Bolković - 1 na 1: Ilan Mor

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

talk-show | Hrvatska

Gdje gledati
Televizija uživo Streaming
img
img

SADRžAJ

Gost emisije je veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj, gospodin Ilan Mor. Prije imenovanja djelovao je kao visoki politički savjetnik ministrice pravosuđa Ayelet Shaked u Jeruzalemu, od 2016. do 2018. godine. Od stupanja u izraelsku diplomatsku službu 1983. i tijekom karijere veleposlanik Mor obavljao je različite diplomatske dužnosti s posebnim naglaskom na geostrateške probleme u zemlji i inozemstvu. Bio je veleposlanik Države Izrael u Mađarskoj od 2011. do 2016. godine, a prije toga bio je viši savjetnik za vanjsku politiku Odjela za planiranje pri izraelskoj vojsci (IDF), u Upravi za strategiju u Tel Avivu. Između 2004. i 2009. bio je opunomoćeni ministar, zamjenik šefa Misije u Veleposlanstvu Države Izrael u Berlinu, ravnatelj Odjela za sprječavanje širenja oružja za masovno uništenje i terorizma u Upravi za strategiju pri Ministarstvu vanjskih poslova u Jeruzalemu itd.
S veleposlanikom razgovaramo o odnosu Države Izrael i Republike Hrvatske, u kojoj mjeri Izraelci poznaju današnju Hrvatsku, odnosu Izraela i EU, o perspektivama jačanja povezivanja Izraela i Hrvatske, o normalizaciji odnosa Izraela i arapskih zemalja te budućnosti tih odnosa u svjetlu Hamasove osude procesa normalizacije, o razvoju Irana kao regionalne sile i Iranu kao šiitskoj velesili, o politici Zapada u Iraku i Siriji, Hazbolahu kao produženoj ruci Teherana i stalnoj prijetnji Izraelu, o tome kako se Izrael suočava s pandemijom, kako rješava problem očuvanja ekonomije usred epidemije, o mogućoj promjeni svjetskog poretka izazvanoj pandemijom korone, o zatomljivanju židovskog identiteta, o tome ima li u Hrvatskoj antisemitizma i u kojoj mjeri, o restituciji židovske imovine te o rastućem antisemitizmu u Europi.

Fotografije

Romano Bolković - 1 na 1: Ilan MorRomano Bolković - 1 na 1: Ilan MorRomano Bolković - 1 na 1: Ilan MorRomano Bolković - 1 na 1: Ilan MorRomano Bolković - 1 na 1: Ilan MorRomano Bolković - 1 na 1: Ilan MorRomano Bolković - 1 na 1: Ilan MorRomano Bolković - 1 na 1: Ilan Mor

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Glas naroda (2019)

    image
    Informativna kontakt emisija.
  • Catch Up

    image
    In Catch Up you can watch informal conversations with some of the best action sports athletes.
  • Da pređemo na ti

    image
  • Produženi vikend

    image
    Produžite si vikend bez spajanja blagdana i nezgodnih upita poslodavcu. Budite s nama ponedjeljkom od 16:00 sati i imat ćete PRODUŽENI VIKEND iz tjedna u tjedan....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.