SADRžAJ

Koliko je pandemija utjecala na studentske programe mobilnosti? Jesu li naraštaji Erasmusa spremni nova znanja i vještine primijeniti u Hrvatskoj? Odlazimo na američko Sveučilište Notre Dame koje čuva stotinjak djela našeg velikog Ivana Meštrovića. O tome, među ostalim, u Globalnoj Hrvatskoj iz koje izdvajamo:
Predstavljena je nova generacija Erasmus+ programa i Europske snage solidarnosti. Kako pridonose boljem obrazovanju i inovativnim rješenjima za budućnost, govori gošća emisije, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije, mr. sc. Antonija Gladović.
Nastavljaju se napori diplomacije i hrvatskih udruga u Sjedinjenim Državama da " Indijanci", kultni spomenik Ivana Meštrovića, ostane na popisu prepoznatljivih simbola Chicaga.
Kako potomci hrvatskih iseljenika u Argentini čuvaju jezik i spone s dalekom domovinom predaka? Donosimo priču o obitelji iz Buenos Airesa čija tri naraštaja uspješno odolijevaju asimilacijskim procesima.

Urednik: Majda Ivković

Fotografije

Globalna Hrvatska HTV

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Welcome to the Balkans

    image
    "Welcome to the Balkans" putopisna je emisija Meksikanca Karlosa Franka koji od 2015. godine živi u Srbiji. U emisiji se gledaocima prikazuju lepote Srbije i uči...
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Članovi tima u Skeldaleu doista su strastveni ljubitelji životinja. Njihova klijentela rijetko ima zdravstveno osiguranje, no dobrobit životinja uvijek dolazi na...
  • Paul Hollywood i jela Japana (2020)

    image
    Mistrz piekarski w poszukiwaniu nowych inspiracji wyrusza na Daleki Wschód. To jego pierwsza wizyta w Japonii. Dotąd był przekonany, że mieszkańcy tego kraju...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.