SADRžAJ

Uoči svibanjskih izbora pooštravaju se uvjeti kandidiranja. Sabor donosi izmjene Zakona o lokalnim izborima prema kojima će biti zabranjeno kandidiranje svima koji su osuđeni na zatvorsku kaznu od najmanje šest mjeseci ili uvjetno ili im je kazna zamijenjena radom za opće dobro. Isto tako, pravomoćnom presudom za svako kazneno djelo lokalnim dužnosnicima automatski prestaje mandat. Paradoks je da se osuđene osobe ne mogu kandidirati na lokalnim izborima, ali mogu, primjerice, za Hrvatski sabor. Treba li isti kriterij primijeniti i za izbor saborskih zastupnika s obzirom na to da za njih slična kaznena djela nisu prepreka?
Gosti su:
DAMIR HABIJAN, saborski zastupnik HDZ-a
MARKO FILIPOVIĆ, zamjenik gradonačelnika Rijeke (SDP)
RUŽICA VUKOVAC, saborska zastupnica Domovinskog pokreta
FURIO RADIN, potpredsjednik Hrvatskog sabora.
Pitanje na Facebooku: Kako komentirate izmjene Zakona o lokalnim izborima?

Voditelj: Damir Smrtić
Urednik: Damir Smrtić

Fotografije

OtvorenoOtvoreno

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Studio 4

    image
    Svakodnevno od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) na rasporedu je emisija Studio 4. Prvi se put u...
  • Global Watch

    image
    GLOBAL WATCH is a 60 minute-long news program. The show stresses Chinese elements, emphasizing China's perspective, policies and stories.
  • Zoom Zagreb

    image
    60-minutni dnevni informativno-politički panel koji uživo počinje u 21:30 obrađuje goruće dnevne društveno-političke teme iz svih kutova uz relevantne goste i...
  • Crvena linija

    image
    Politički magazin koji sučeljava stavove.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.