poster

Kulturni dnevnik

Kulturni dnevnik (2015)

informativni | Srbija

SADRžAJ

Gost Kulturnog dnevnika je pisac i akademik Miro Vuksanović, čijim je novim naslovima, putopisnim dnevnicima “Brojčanik” i knjigom biografskih i autopoetičnih sabiranja “Razgovor s Nemanjom” savremena srpska književnost dobila dva samosvojna i osobena dela.
U fokusu Kulturnog dnevnika beogradska premijera predstave “Placebo”, rađena po tekstu Aleksandra Jugovića u režiji Isidore Goncić, Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici, koja je izvedena na sceni Teatra Vuk.
U emisiji videćete, zapise sa svečanosti povodom uručenja nagrade “Dobričin prsten” dramskom umetniku Petru Božoviću i uručenja Nagrade Fondacije Tanja Petrović istoričarki umetnosti i fotografkinji Goranki Matić. Bili smo u Kolarčevoj zadužbini na Koncertu u čast Vlade Divljana, povešćemo Vas na izložbu fotografija “Ćilim-put niti” Stanka Kostića u Galeriji nauke i tehnike SANU, predstavićemo novi virtuelni program “Biblioteke sveta”, Biblioteka grada Beograda, posvećen zbirkama knjiga i bibliotekama ambasada u Beogradu.
U Kulturnom dnevniku govorimo o novom serijalu filmskog autora Adama Kertisa za BBC „Emocionalna istorija modernog sveta“, čiji je cilj prema rečima ovog kultnog britanskog reditelja, da razreši dilemu kako smo došli do toga da živimo u društvu okrenutom pojedincu, ali i u svetu u kome su ljudi sve uznemireniji i nesigurniji.

Fotografije

Kulturni dnevnikKulturni dnevnik

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Večernje vijesti

    image
    Informativni program Nove TV na kraju svakog radnog dana donosi Večernje vijesti, pregled najnovijih informacija o najbitnijim događajima u zemlji i svijetu....
  • Bloomberg Markets: The Open

    image
    Bloomberg Markets: The Open. Jonathan Ferro hosts an hour long program centered around the Opening Bell on Wall Street. The program showcases the most insightful...
  • TG 1

    image
    TG1, expert information and news is the most watched news program on Italian television.
  • Truth Or Fake

    image
    Truth or Fake is a fact-checking rendez-vous in association with the FRANCE 24 Observers. Our content focuses on false images circulating online and how to...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.