In memoriam Vojkan Borisavljević: Moja odiseja


SADRžAJ

Večeras se sećamo velike umetničke ličnosti i nepresušne inspiracije kompozitora, aranžera, dirigenta i muzičkog urednika Vojkana Borisavljevića koji je je u svojoj preko pet decenija dugoj karijeri komponovao više od 500 kompozicija za najpoznatije umetnike nekadašnje Jugoslavije.
Radio-televizija Srbije snimila je autorski koncert Vojkana Borisavljevića pod nazivom "Moja odiseja" koji je održan 22. marta 2018. godine u Narodnom pozorištu.
Pesme kao što su: Odiseja, A sad adio, Ljubav je samo reč, samo su deo ogromnog opusa Vojkana Borisavljevića, koji je komponovao muziku i za brojne televizijske serije: Vruć vetar, Sivi dom, Santa Maria della Salute, kao i za filmove: Višnja na Tašmajdanu, Vojnikova ljubav, Smrt gospodina Goluže, Kuća pored pruge, Noć u kući moje majke, Lajanje na zvezde, ali i za pozorišne predstave. Posvetivši život muzici, Vojkan Borisavljević je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj muzičkoj istoriji, pre svega kao kompozitor i dirigent, a onda i kao aranžer, producent, muzički urednik na programima Radio-televizije Srbije. Karijera ovog umetnika ovenčana je brojnim nagradama. Dobitnik je nagrade "Darko Kraljić" 2017. godine koju dodeljuje Udruženje kompozitora Srbije za domen popularne muzike.
Na ovom koncertu nastupili su: Leo Martin, Jadranka Jovanović, Dušica Novaković, Žarko Dančuo, Jasna Zlokić, Dušan Svilar, Bojana Stamenov, Rade Marjanović, Dragoljub Bajić, Nada Pavlović, Dejan Maksimović, Nebojša Dugalić, Vojin Ćetković i Željko Samardžić, uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.