Noć kada je Đole preplivao Dunav, In memoriam Đorđe Balašević


SADRžAJ

Uz ruzmarin, lampione i omiljene pesme, Novosađani su se sinoć oprostili od Đorđa Balaševića. RTS večeras u 23.10 na Prvom programu emituje snimak programa "Noć kada je Đole preplivao Dunav".
Nekoliko hiljada Novosađana okupilo se kako bi se oprostilo od svog sugrađanina, čuvenog kantautora Đorđa Balaševića, a program pod nazivom "Noć kada je Đole preplivao Dunav" održan je na Keju žrtava racije.
Program je otpočeo projekcijom lika Đorđa Balaševića na zidine Petrovaradinske tvrđave, a potom je puštena pesma Regruteska. Program posvećen Balaševiću građani su pratili sa Keja žrtava racije, ali i sa Varadinskog mosta, dok su Dunavom između Keja i Petrovaradina plovili osvetljeni čamci. Duž celog Keja bile su posute bele ruže i ruzmarin i mada je bilo predviđeno da se program prati samo sa Keja žrtava racije, koji je bio zatvoren za saobraćaj, sve okolne ulice su bile prepune Novosađana koji su došli da odaju poslednji pozdrav Panonskom Mornaru.
U okviru programa "Noć kada je Đole preplivao Dunav" nastupio je hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i "Novosadski dobošari", a sve vreme su puštani snimci ili uživo izvođene pesme jednog od najpopularnijih i najvoljenijih kantautora s prostora bivše Jugoslavije.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.