poster

Bonanza

Bonanza (1959)


Gdje gledati
Emisija nije dostupna u državi

SEZONA: 1

EPIZODA: 79

SADRžAJ

Bonanza je jedna od najpopularnijih i najduže emitiranih vestern serija. Mogla bi se opisati kao akcijsko-pustolovna, ali i obiteljska serija. Punih četrnaest sezona publika je napeto pratila pustolovine obitelji Cartwright u Visokoj Sierri. Ponad obala jezera Tahoe, među borovima, smjestio se ranč Ponderosa koji je sa svojih tisuću jutara bio dom Bena Cartwrighta i njegovih sinova Adama, Hossa i Joea zvanog Mali Joe. Radnja je temeljena na stalnom postavu glumaca uz gostujuće zvijezde pa se Bonanza upravo time izdvojila od uobičajenih vesterna svojega vremena.
Bonanza se emitirala od 12. rujna 1959. pa sve do 16. siječnja 1973. godine i sa svojih četrnaest sezona koje broje 430 epizoda druga je vestern serija po dužini emitiranja, odmah iza serije Gunsmoke, a ubraja se i među deset najduže emitiranih američkih serija.
Naslov 'Bonanza' potječe od izraza koji su rudari koristili za bogato nalazište, odnosno žilu rudače, u prenesenom značenju za izvor bogatstva. Uglavnom se odnosila na nalazište Comstock Lode u Nevadi, u kojem su pronađene enormne količine srebra, što je, nakon objave tog podatka 1859. godine, potaklo jednu od najvećih utrka za blagom u američkoj povijesti.
Radnja serije smještena je u razdoblje između 1861. (1. sezona) i 1867. godine (13. sezona), za vrijeme trajanja i nedugo nakon Američkog građanskog rata.

Fotografije

BonanzaBonanzaBonanzaBonanzaBonanzaBonanza

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.