SEZONA: 1

EPIZODA: 7 - 007: Luka Mihailović

SADRžAJ

U sedmoj emisiji "Ranih kadrova", koja nosi naziv "007: Luka Mihailović" predstavljamo mladog autora koji se ne libi da svakodnevicu svoje generacije prikaže i sa njene tamnije, oporije strane. Autora koji probleme odrastanja imenuje njihovim pravim imenom, ogoljava i raskrinkava besperspektivnost zajednice u kojoj njegova generacija sazreva. On je reditelj koji i arhitekturi i celokupnom urbanom pejzažu, kao i muzici i zvucima kojima su njegovi junaci okruženi, pridaje jednaku pažnju kao i samim likovima.
Luka Mihailović rođen je 1997. godine u Šapcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. 2016. godine upisao je filmsku i TV-režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Za vreme studija režirao je kratke igrane studentske filmove "Jedan poziv", "Bambina", "Šećer" i "Ludi".
Nakon uvodnog razgovora sa mladim rediteljem u studiju "Ranih kadrova" pogledaćemo njegov film "Ludi" iz 2020. godine, koji je bio i njegov završni ispit na trećoj godini studija.
Film "Ludi", nastao po scenariju i u režiji Luke Mihailovića, je priča o jednoj generaciji. A sam pridev "ludi", po enciklopediji, označava mentalno nestabilne, nepraktične, iracionalne, zanesene i opsesivne osobe. Uloge u filmu tumače Filip Stankovski, Denis Murić, Anita Ognjanović, Pavle Čemerikić, Iva Jovanović, Matija Lukač i Mikica Petronijević.
Televizijski prikaz filma "Ludi" donosi nam Jasmina Vrbavac, spisateljica, književna kritičarka i urednica u Redakciji za kulturu Radio-televizije Srbije.
U drugom delu razgovora u studiju u emisiju dolazi gost Luke Mihailovića - mladi glumac Denis Murić, a biće reči i o pripremi diplomskog dugometražnog igranog filma ovog mladog reditelja, koji nosi naziv "Indigo kristal".

Fotografije

Rani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadroviRani kadrovi

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Narcos (2015)

    image
    Smještena i snimljena u Kolumbiji, hit-serija autora Chrisa Brancatoa, Carla Bernarda i Douga Mira, fascinantna je biografska kriminalistička drama o mafijaškom...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.