poster

Romano Bolković - 1 na 1: dr. Aziz ef. Hasanović

Romano Bolković - 1 na 1 (2016)

talk-show | Hrvatska

Ocjena korisnika: 8/10

SADRžAJ

Dr. Aziz ef. Hasanović rođen je u Osmačama kod Srebrenice. Gazi Husrev-begovu medresu je završio 1984. godine, a na Fakultetu islamskih znanosti diplomirao 1988. i magistrirao 2007. Doktorirao je 2009. Svoj rad počeo je imamskim poslom u srebreničkom džematu Osatica. Početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu odlazi u Hrvatsku gdje je 1992. imenovan za glavnog zagrebačkog imama. Na toj funkciji ostaje do 1998. godine kada postaje pomoćnik predsjednika Mešihata za vjerska, prosvjetna, vjeronaučna i kulturna pitanja. Godine 2005. imenovan je za direktora Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj, a 2012. za predsjednika Mešihata IZ u Hrvatskoj i tu funkciju obnaša i danas.
S muftijom Hasanovićem razgovaramo o nedavnim događajima u Beču, Parizu i Nici, koji su ponovno aktualizirali pitanje terorizma ali u kontekstu toga pitanje islama, muslimana u Europi a time i migracija, o tome kako na to reagira i kako komentira današnju situaciju muslimana u Europi i kod nas, o inicijativi Austrije, Njemačke i Francuske o osnivanju Instituta za obuku imama pri EU te tome koliko to može pomoći boljem i sigurnijem europskom ozračju i kako, o nedavnim susretima s dopredsjednikom Vlade Miloševićem, ministrom vanjskih i europskih poslova dr. Grlić-Radmanom, veleposlanicima Azerbejdžana, Turske, Irana, vatikanskim nuncijem, veleposlanikom Španjolske, gradonačelnik Pule te susretom s premijerom Plenkovićem te temama tih razgovora itd.

Fotografije

Romano Bolković - 1 na 1: dr. Aziz ef. HasanovićRomano Bolković - 1 na 1: dr. Aziz ef. HasanovićRomano Bolković - 1 na 1: dr. Aziz ef. HasanovićRomano Bolković - 1 na 1: dr. Aziz ef. HasanovićRomano Bolković - 1 na 1: dr. Aziz ef. HasanovićRomano Bolković - 1 na 1: dr. Aziz ef. HasanovićRomano Bolković - 1 na 1: dr. Aziz ef. HasanovićRomano Bolković - 1 na 1: dr. Aziz ef. Hasanović

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Razgovori

    image
  • Gost dana

    image
    Gosti dana.
  • Karte na stol

    image
    Talk show Gorana Flaudera. Emisija s jednim gostom otvara najprovokativnije teme osječke i hrvatske svakodnevice.
  • 5x5

    image
    Emisija u kojoj donosimo pet razgovora s pet zanimljivih sugovornika o koji traju svaki po 5 minuta.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.