SADRžAJ

Od 15. novembra u 12h na televiziji Prva počinje da se emituje nova putopisna emisija “Srećna Srbija” koju potpisuje naša popularna književnica, pesnikinja, slikarka i kolumnistkinja, Mirjana Bobić Mojsilović.
Nedeljom u podne Mira će gledaoce voditi po gradovima i malim mestima u Srbiji, upoznavati ih sa ljudima i običajima, osobenostima i lepotama koje naša zemlja krije.
U Srbiji ima toliko toga što imamo da vidimo, a o čemu nemamo pojma, smatra autorka. „Ideja mi je da pokažem da je Srbija lepa, divlja, nepoznata i da se može voleti sve u Srbiji, a ne samo Beograd. Tragam za malom srećom i hoću da pokažem da ima divote svuda, da ima fenomenalnih ljudi, pametnih, obrazovanih, preduzimljivih... Srbija je neistraženi dragulj i sto posto mislim da je Srbija poslednje ostrvo slobode u zapadnoj civilizaciji. Ne može se biti građanin sveta, ako se ne poznaje i ne voli svoja zemlja. A da bismo je voleli, moramo je bolje poznavati”, izjavila je Mojsilovićeva.
U prvoj epizodi sa Mirom idemo u Novi Pazar na ćevape i mantije, a u narednim Banju Vrujci, sela Rakari i Paštrić, Valjevo, Kupinovo, Pupince, Perlez, a zatim i mnoga druga mesta vredna otkrivanja. Upoznaćemo i neke od meštana, a na put će sa ovom neumornom, radoznalom putnicom će ponekad krenuti i njeni prijatelji, kako bi zajedno otkrivali lepote Srbije i pokazali gledaocima kako se može biti srećan i u malom mestu, sa malim stvarima.
“Raduju me putovanja po Srbiji, njena raskošna priroda, fantastična hrana, dobre priče i humor naizgled običnih ljudi i nadam se da ćemo tu atmosferu uspeti da prenesemo gledaocima, tako da i oni požele da posete sva ova predivna mesta”, najavila je Mojsilovićeva.

Fotografije

Srećna SrbijaSrećna Srbija

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.