SADRžAJ

Prema nedavno objavljenoj studiji u znanstvenom časopisu Nature Climate Change zbog globalnog zagrijavanja oceani i mora sve su topliji. Naime, more se grije s površine, no taj topli sloj sve je deblji, i do 200 m u dubinu. To može pridonijeti manjoj apsorpciji ugljikovog dioksida iz atmosfere u oceane i mora, otapanju sve manje količine kisika u njima te jačanju uragana i tajfuna.
Stabla u urbanim sredinama mnogo su više od puke dekoracije, među ostalim, pročišćuju zrak i vodu, staništa su mnogim vrstama. Usto pohranjuju znatne količine ugljika i time ublažavaju ionako veliki utjecaj gradova na klimatske promjene. Upravo je unapređenje tih usluga stabala priroritet urbanog šumarstva.
Zelena energetska zadruga pokrenula je projekt "Na sunčanoj strani" kojim građanima želi maksimalno olakšati realizaciju male sunčane elektrane.

Fotografije

Eko zonaEko zonaEko zonaEko zonaEko zona

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.