Steve Backshall sa svojom vjernom ekipom prvi put kreće na epsko putovanje od Arktika do Antarktika u potrazi za najubojitijim životinjama na planetu. Svoje putovanje započinje na "vrhu svijeta" - jednom od najnegostoljubivijih mjesta na svijetu - Arktiku. Odavde se, putujući zaleđenim sjeverom, upućuje u potragu za sjevernim medvjedima, morževima, polarnim lisicama i tuljanima.
Steve potom kreće na putovanje dugačko 20.000 kilometara - prijeći će Sjevernu, Srednju i Južnu Ameriku. Pritom će posjetiti mnoge nepoznate zemlje i doživjeti brojne pustolovine, susresti se s čudnim životinjama poput golemih kubanskih kirnji koje se hrane jastozima, strahopoštovanja vrijednim oceanskim morskim psima bjelokrilcima te jedinim gusjenicama mesožderkama na svijetu.
Brojne kamere uhvatit će svaku pojedinost uzbudljivih susreta, dok će nam nova tehnologija snimanja "time slice" pružiti novi uvid u svijet morskih pasa i ptica grabljivica. Prvi put vidjet ćemo da nisu samo životinje ubojite, već i sam planet. Steve istražuje neke od ubojitih sila prirode: supervulkane koji rigaju užarenu lavu, neistražene podvodne špilje i moćne ledenjake koji "gaze" sve pred sobom.
Steve Backshall započinje svoje dugo putovanje na "vrhu svijeta" - Arktiku gdje se ukrcava na ledolomac i kreće u potragu za vrhunskim arktičkim grabežljivcem, polarnim medvjedom. Veslajući u svojem kajaku, Steve iz prve ruke saznaje kako je to biti prstenasti tuljan, inače omiljena hrana polarnih medvjeda, kad ga počne slijediti jedan znatiželjan polarni medvjed, prilazeći mu puno bliže nego što se nadao. Već je jedan polarni medvjed dovoljno zastrašujuć, no kad mu se približi gomila naprasitih morževa s dugim, poput bodeža oštrim kljovama, želeći malo pomnije proučiti Stevea i njegov žarko narančasti kajak, došlo je vrijeme da krene dalje i nastavi svoju potragu za arktičkim grabežljivcima.

Bilo je na kanalima:

BBC Earth  HTV2  

PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.