Serija Mire Andrića prikaz je vodenog blaga u najljepšim i zaštićenim dijelovima Hrvatske - nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Kroz četiri 52-minutna filma upoznat ćemo NP Plitvička jezera (2 filma), PP Kopački rit i PP Lastovsko otočje.
Svaka od epizoda zaokružena je cjelina, samostalna priča, koja kao nit poveznicu ima vodu, ali svaki film predstavlja i posebnosti područja u odnosu na zemljopisni položaj, klimu, život ljudi, potencijale koji ističu zaštićeno područje.
Zračne snimke, snimanje kroz sva četiri godišnja doba, mnogo dana kopnenih i podvodnih snimanja, igrane scene, sve to s tri HD kamere, "radnim" HD kamerama za dočekivanje životinja, kranom, podvodnim kranom, IR (Interval recording) snimanja, snažnom podvodnom rasvjetom 6500 K s preko 2000 lumena...
Raskošni svijet prirode osnažen je makrosnimkama, kako bi se istaknule boje hrvatskih nacionalnih parkova i parkova prirode na kopnu i pod vodom. Širokim planovima i prikazom veće koncentracije životinja rađena je poveznica između područja i ljudi koji žive u njima. Narativno vođenje kroz priču svakoga zaštićenog područja i isticanje specifičnosti svakoga od njih, uz pozadinske šumove i lokalni glazbeni izričaj koji svaki film čine ugodnim, nacionalno prepoznatljivim, zasigurno mogu poslužiti kao edukativno i turističko predstavljanje hrvatskoga nacionalnog vodenog blaga.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.