Elisa di Rivombrosa je talijanska televizijska serija (nadahnuta romanom Samuela Richardsona iz 1740. "Pamela ili nagrađena krepost") koja prati ljubavnu priču u Italiji 18. stoljeća između mladog talijanskog grofa Fabrizija Ristorija i sluškinje njegove majke Elise. Ljubav iz snova koja prkosi svim konvencijama, pa i smrti. To je glavna tema na kojoj počivaju usponi i padovi Elise Scalzi, mlade djevojke rođene u siromaštvu, koju je priroda obdarila velikom unutrašnjom finoćom, čime je i privukla grofa Fabrizija Ristorija. Elisa poput Pepeljuge trpi sve od zavisti posluge do arogancije plemićke obitelji, a kao moderna junakinja postaje glavnim likom koji će uz pomoć svoje krhke ženstvenosti razriješiti i spriječiti krajnje zamršenu urotu protiv kralja. Lokacije su tipične za velike romane u nastavcima: u središtu je veliki posjed Rivombrosa, pa potom plemstvo Torina koji će postati glavni grad Italije, a glavna je tema iskupljenje onih koji svoju sudbinu stavljaju ispred onoga što im životne okolnosti, predrasude i klasni položaj nameću. Ovu seriju prati i njezin nastavak po imenu Elisina kćer - povratak u Rivombrosu (iz 2007.), čija se radnja odvija 1797. i usredotočuje se na Elisinu kćer Agnese Ristori.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV1  TV Vijesti  Mediaset Italia  O Kanal  RT Vojvodina 2  RT Vojvodina 1  

PREPORUKE
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Jutro će promijeniti sve (2018)

    image
    Glavni likovi su mladi ljudi, koji su prešli tridesetu, završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i...
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
  • Uvod u anatomiju (2005)

    image
    'Uvod' je drugi najgledaniji program u Americi, odmah iza ovogodišnjeg Superbowla koji je bio najgledanije finale američkog nogometa posljednjeg desetljeća....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.