Živimo u vremenu u kojem nerijetko ne znamo ili ne razumijemo što zapravo jedemo. Zbog ekonomskih razloga namirnice do nas dolaze iz najudaljenijih dijelova svijeta i one ne mogu ostati svježe nakon dugotrajnog transporta. Zašto onda ne bismo probali sami uzgojiti dio namirnica koje jedemo, bez pomoći kemikalija? U Hrvatskoj se, vjerovali il ne, samo 3% stanovništva bavi poljoprivredom. U Kini se npr. poljoprivredom bavi 60% stanovništva. Hrvatska ima više od dva milijuna hektara obradivih površina. Kada bismo iskoristili taj potencijal, smislenim uzgojem izbjegli bismo potrebu za uvozom većine namirnica. Ova serija će, u vrlo maloj ali značajnoj mjeri, povećati količinu obradive površine za uzgoj jestivog bilja.
U 12 tridesetominutnih epizoda obrađujemo razne tehnike vrtlarenja na balkonima, terasama i krovovima stanova u urbanim sredinama. Voditeljica serije Andreja Čoh, koja se dugi niz godina bavi vrtlarenjem i piše na tu temu za novine te vodi blog i radionice, gledatelje će povesti na istraživanje mogućnosti uzgoja i sadnje u ograničenim prostorima gradske sredine.
U svakoj od epizoda sudjeluje jedno ili dvoje protagonista koji žele svoj prostor i život obogatiti sadnjom vlastitog jestivog bilja. Neki su iskusni vrtlari, neki tek početnici. U jednoj epizodi gradimo vrtove s djecom u dječjem vrtiću Malešnica. Ono što je svima zajedničko jest jaka motivacija za prljanjem ruku i gradnjom ljepšeg svijeta. Ovo je serija o urbanim vrtlarima i velikim malim vrtovima.

Bilo je na kanalima:

HRTInt.  HTV3  HTV1  

PREPORUKE
  • Fashion Destination

    image
    Putovanje na određene destinacije uz dodatak mode danas je utrendu. Fashion Destinations će vas odvesti u najmodernije hotele i odmorišta na svijetu.
  • Jorkširski veterinar (2015)

    image
    Članovi tima u Skeldaleu doista su strastveni ljubitelji životinja. Njihova klijentela rijetko ima zdravstveno osiguranje, no dobrobit životinja uvijek dolazi na...
  • U potrazi za istinom (2018)

    image
    Od 1977. do 1982. dokumentarna serija „U potrazi za istinom“ zarobila je američku psihu svojim jedinstvenim istraživanjem neobjašnjivih fenomena. Naoružan...
  • Organic Panic (2014)

    image
    Organic Panic challenges what has become the conventional wisdom of a global movement that affects every area of our lives.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.