Malim rudarskim selom kruže glasine o ukletoj Mariani Montenegro, budući da svi muškarci koji se zaljube u nju kad tad smrtno stradaju. Mariana je romantična djevojka koja sanjari. Ostala je bez majke i živi s ocem Atiliom. Atilio je moćni vlasnik rudnika. Opaka je karaktera kad mu se netko opire. Mariana mu nije prava kći i njegova ljubav prema njoj nadilazi očinsku.
Atilio ima dvije sestre. Isabel je starija, dobra je i mila, a Marianu je odgojila kao svoju kćer. Marcia je mlađa, drska, tašta i stroga prema rudarima. Srce joj je hladno i nikada nije upoznala ljubav sve dok se u selu ne pojavi Ignacio Lugo, mlad i privlačan novinar koji je u selo došao pod lažnim imenom u potrazi za svojim korijenima.
Kad upozna Marianu, Ignacio shvati da nikada neće moći voljeti drugu, a i Mariana se njemu preda svom dušom i tijelom. No Marcia se strastveno zaljubi u Ignacija i njezina ljubomora bukne kad otkrije da su se Ignacio i Mariana tajno vjenčali. Bijesna i očajna Marcia kaže bratu za taj brak i Atilio odlučno želi ubiti Ignacija ne znajući da osuđuje na smrt vlastita sina, plod njegove veze s Lucrecijom, vlasnicom seoskog restorana.

Pa ipak, sudbina spasi Ignacia kada se dogodi nesreća u rudniku, a Atilio biva ozlijeđen. Mariana sazna da Atilio nije njezin otac i užasne se kad sazna da je zaljubljen u nju. Očajna i vjerujući da je doista ukleta, Mariana bježi iz sela noseći Ignaciovo dijete. Marcia se uda za muškarca kojeg ne voli i ostane trudna s njim, ali nakon pobačaja, odluči zavesti Ignacija i uzeti Marianino dijete kojim bi prisilila Ignacija da se vjenča s njom.

Marianina priča je tužna i strastvena, složena i nepredvidljiva drama spletki i mračnih tajna koje vladaju malim selom punim nezaboravnih likova, praznovjerja, glasina i legenda. Baš poput legende o ljepotici koja uvijek nosi crninu, jer je nad njom strašno prokletstvo.


Mariana
Mariana je mlada, senzibilna i puna razumijevanja, premda pomalo povučena. Njezina je ćud jaka i katkad se zna pobuniti protiv oca, ali on ju jako voli i poštuje. Sanja da se zaljubljuje, ali činjenica da su svi njezini pretendenti umrli navodi ju na pomisao da je ukleta i zato se stalno odijeva u crno zbog ljubavi koju nikako ne može naći.

Camilo
Camilo je privlačan i vrlo pozitivan. Seoski je liječnik i zanima ga Mariana, ali Chachi je zaljubljena u njega, a Atilio je uvjeren da je moguća veza s njom.

Ignacio
Naizgled grub zbog svoje jake i mišićave konstitucije, Ignacio je intelektualac, novinar i pisac s mnogo objavljenih knjiga. Ljubitelj je poezije. Skriva se pod lažnim imenom kad stigne u selo i traži odgovore o svojim korijenima i smrti cijele obitelji.

María Lola
María Lola je tajanstvena žena u selu. Živi sama u kolibici usred planine i čini se kako ima dar za predviđanje budućnosti. Poznaje tajne obitelji Montenegro, ali neobičan strah ju tjera na šutnju.

Yadira
Njezino očajno stanje odvelo ju je na put prostitucije zbog koje je osramoćena. Ima lijep glas i pjeva u seoskom baru. Sanja o dobrom čovjeku koji bi ju volio i poštovao, dao joj dom i obitelj.

Marcia
Marcia je mlađa Atiliova sestra. Poput njega, ona je stroga i dominantna. Zlostavlja radnike i uvijek se oblači kao muškarac. Nikada se nije zaljubila, jer se osjeća superiornom svim muškarcima oko sebe. No kada upozna Ignacija, zaljubi se do ušiju i izgara od ljubomore kada vidi da on voli Marianu. U stanju je učiniti bilo što kako bi on bio njezin.

Atilio
Atilio je strog, dominantan i posesivan. Ne preza ni pred čim kako bi dobio što želi. Strastveno je volio Marianinu majku, a Mariana je živa slika nje, pa se zaljubi u nju. Taji tu ljubav, jer Mariana misli da mu je kći, ali ne dopušta da joj priđe ijedan muškarac, jer je ga u stanju ubiti.

Caridad 'Chachi'
Chachi je hirovita djevojka koja je Mariani poput sestre, ali joj silno zavidi i uvijek se nadmeće s njom. Zna da je Mariana miljenica svih i zato gaji veliku ljubomoru prema njoj.

Lucrecia
Povremena Atiliova ljubavnica. Žena koja još čuva svoju ljepotu iz mladosti. Lucrecia je vlasnica seoskog restorana i mnoge žene rade za nju kao prostitutke, ali ona se ne prostituira. Imala je sina s Atiliom, ali ga je dala posvojiti kako bi ga zaštitila. Pod svojim vječnim osmjehom krije tugu za izgubljenim sinom.

Isidro
Isidro je usamljeni starac koji živi u planini. Učen i vedar. Voli prirodu i bavi se proučavanjem i brigom za ptice.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.