Krajolik u sjeverozapadnom kutu Australije zaista zadivljuje. Njegova geološka građa otkriva neke od najstarijih stijena na svijetu. Od platoa punih fosila morskih organizama iz razdoblja devona p
a do stijena koje su starije čak i od života na Zemlji. Posvuda nalazimo poruke najstarije ljudske kulture - živopisne slike koje tumače svijet kakav je bio prije 50.000 godina. Ali australska unutrašnjost mnogo je više od pustinje i stijene. Moćne morske mijene na obali stvaraju blatne nizine u kojima vlada nevjerojatna bioraznolikost. Velika jata ptica svake godine dolaze ovamo iz arktičke tundre. Na pučini jato grbavih kitova dočekuje pridošlice iz Antarktike. U blizini se igraju dupini tek nedavno otkrivene vrste. Regija Kimberley velika je kao Kalifornija, ali ondje živi samo 40.000 ljudi. Proputovat ćemo tim raznolikim krajolikom u kojem dva godišnja doba - kišna i sušna sezona - diktiraju životni ciklus. Uvjeti su teški i opstati mogu samo najjači.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.