Sadržaj:

Nakon što se riješio prvih dviju žena, kralj Henrik VIII. može se slobodno vjenčati s Jane Seymour, ženom za koju vjeruje da će mu podariti sina kojeg očajnički želi. Dok se nada muškom potomku, Henrik se mora boriti s posljedicama protestantske reformacije koju je doveo u Englesku i s rastućim ustankom na sjeveru kao odgovorom na njegovu brutalnu represiju katoličanstva. No dok Henrik šalje Sir Francisa Bryana da zahtijeva od njegove kćeri Marije potpisivanje prisege odanosti u zamjenu za njegovo oproštenje, nova kraljica djeluje u tajnosti kako bi ublažila neprijateljstvo između kralja i onih koji još poštuju papu. Time postaje sumnjiva u očima Thomasa Cromwella i pobornika reformacije. Na Cromwellovu zapovijed katolički su samostani i crkve diljem zemlje pod napadom povjerenika koji djeluju u kraljevo ime. No žitelji Yorkshirea odbijaju pokleknuti i kao vođu svoje pobune vide odvjetnika Roberta Askea. U međuvremenu, dok Henrik promiče Cromwella na mjesto čuvara državnog pečata, čime postaje druga najmoćnija osoba u kraljevstvu, španjolski veleposlanik Chapuys nagovara Mariju da spasi svoj život udovoljavanjem željama njezina oca. Bryan zavodi zaručnicu Sir Roberta Tavistocka, ledi Ursulu Misseldon. A kardinal Von Waldburg potiče oca Roberta Polea, Henryjeva rođaka, da se vrati u Englesku ne bi li osnažio papin utjecaj na novu kraljicu. Iako ne želi dignuti oružje protiv Krune, Askea nagovaraju da vodi pobunu na sjeveru. Smatrajući Cromwella odgovornim što nije predvidio ustanak, Henrik naređuje Charlesu Brandonu da povede vojsku na pobunjenike. I dok se potajice bori s infekcijom koja prijeti da mu oduzme nogu i prekorava Jane što ne uspijeva zatrudnjeti, Henrik jasno daje do znanja koliko će oštro kazniti one koji mu prkose.

PREPORUKE
  • Viktorija (2016)

    image
    Rane godine vladavine jedne od najvećih britanskih kraljica. Crpeći iz događaja u njezinu stvarnom životu i kraljičine osobne dnevnike, serija daje živopisan...
  • Zovite babicu (2012)

    image
    Serija prati životpisne priče iz života primalja u istočnom dijelu Londona 50-ih godina, snimljena prema bestseleru - memoarima medicinske sestre Jennifer Worth.
  • Jutro će promijeniti sve (2018)

    image
    Glavni likovi su mladi ljudi, koji su prešli tridesetu, završili sa školovanjem, nisu oformili porodicu, nemaju stalne poslove i još uvek tragaju za sobom i...
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.