Mnogo više od otočnog lanca, Galapagos je živi laboratorij, geološki prijenosnik. Ti su otoci ne samo vidjeli rođenje i smrt mnogih vrsta biljaka i životinja, nego su i promijenili naše shvaćanje života na Zemlji.
U krajnjoj izolaciji Tihoga oceana ništa nije onakvim kakvim se čini. Iguane nalik na zmajeve plivaju morem i nesu jaja u vrućim vulkanskim kraterima, ptice postaju vampiri, a pingvini, morski psi, kitovi i tuljani vrebaju među raznobojnim tropskim koraljima... Dobro došli na Galapagos!
Glavna inspiracija Darwinove evolucijske teorije, Galapagos je neuhvatljiva pozornica na kojoj se izmjenjuju spektakularne vrste životinja i biljaka. Divlji, neobični, opasni, ali i lijepi, ti su otoci promijenili naš pogled na Zemlju i ljude.
Prikazana na sasvim nov način rabeći najmodernije vizualne efekte i kompjutersku grafiku, BBC-jeva serija istražuje nevjerojatnu raznolikost divlje prirode prateći različite stanovnike otoka i njihovu povijest.
Osvjedočite rođenje otoka koji se uzdigao iznad hladnih oceanskih dubina zbog vulkanskih eksplozija, stvaranje polja lave i arhipelaga na maršu kroz vrijeme. Ondje postoje vruće pustinje, tropske šume i vrletne planine. Nigdje drugdje na Zemlji ne postoje dva načina postanka, kao ni slična stopa izumiranja.

Bilo je na kanalima:

Pro7 MAXX  Animal Planet  RTRS  3SAT  B92  HTV1  

PREPORUKE
  • NASA-ini neobjašnjeni dosjei (2012)

    image
    Nepoznati leteći objekti snimljeni NASA-inim kamerama, piloti koji su vlastitim očima primjetili tajanstvena svjetla, neobične sjene na Marsu - sve su to fenomeni...
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Nemogući projekti (2017)

    image
    Project Impossible is an original series that follows a new generation of epic engineering projects that were considered unthinkable just a few years ago. Each...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.