Mali Jakša je televizijska emisija za djecu koja je prvi put prikazana 4. srpnja 2011. godine u Velikoj Britaniji. Emisija se vrti oko devetomjesečnog dječačića Jakše. Jakša je najmlađi od ukupno desetoro djece koja sa svojim roditeljima žive u vjetrenjači, a sva njihova imena započinju s prvim slovima abecede:
A kao Ana, najstarija od svih.
B kao Bruno, najviši od njih.
C kao Cvijeta, ona štakora šeće.
D kao Denis, on pirat je, kakve li sreće!
E kao Ema, ona grašak jede rado.
F kao Fran, on po koljenima crta. Ludo!
G kao Goga, ona misli da je drvo!
H kao Hrvoje, on ledeni čaj pije pod prvo.
I kao Ivo, predzadnje dijete.
Te "j" kao Jakša, najmlađe dijete.
Svaka epizoda prikazuje Jakšu kako kreće u pustolovinu s mnoštvom čarobnih likova koji mogu uključivati pingvina Pingija, traktora Tu-tua, kapetana Svemirka i hrčkonaute, zeku Gricka i majmunicu Slavicu. Ovi likovi uvijek izvode nešto što je povezano s Jakšinim pustolovinama.
U ovom je crtiću dijete pripovjedač, a svih desetoro djece prikazani su kao mališani iz stvarnog života, iako mali Jakša ima fotografsko lice uslikano iz više kutova na animiranom tijelu. Jakšino nerazumljivo brbljanje prevodi njegov petogodišnji brat Ivo.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.