Mladi Clark Kent (Tom Welling) mora se nositi s izazovima, nadama i snovima poput svakog tinejdžera. Istovremeno otkriva svoje nadnaravne moći i uči kako ih kontrolirati. Clarkov život isprepliće se s onim Lane Lang (Kristin Kreuk), za kojom žudi. Njegovu prijatelju Lexu Luthoru (Michael Rosenbaum) suđeno je da postane njegov najljući protivnik kao i gradu pogođenom kišom meteora i nadnaravnim posljedicama.
Ukratko, Clark Kent (Tom Welling) izgleda poput normalnih tinejdžera. Živi u gradiću Smallville, u Kansasu, u kojem je prije 12 godina pao meteorit. Jaki je udar ostavio trag na stanovnicima Smallvilea. Oni su zatvoreni i žive u strahu. U takvoj sredini odrasta i Clark. Kada više ne mogu čuvati tajnu, Clarkovi roditelji mu priznaju kako on nije njihov sin po rođenju, već je stigao zajedno s kišom meteora. Clarka ta novost izluđuje, jer su upravo u kiši meteora život izgubili roditelji Lane Lang, njegove tajne ljubavi. Pokušavajući otkriti što se događa i kakve nadnaravne sposobnosti ima, Clark upoznaje mladog i bogatog Lexa Luthora.

NAGRADE
- serija je dobila ukupno 27 nagrada 120 nominacija
- tri nagrade 'Emmy' 2002., 2005. i 2006. godine, a 2006. i 2007. je nominirana za istu nagradu
- dvije nagrade 'ASCAP' 2002. za najbolju seriju i glazbu (Mark Snow)
- 2002. godine serija je dobila nagradu 'Saturn' za najbolju sporednu ulogu (Michael Rosenbaum), a istu nagradu je dobila i u kategoriji najbolje serije 2007. godine
- 2009. nagrada 'Teen Choice ' za najbolju ulogu Tom Welling, a 2008.godine je Kristina Kreuk nominirana u kategoriji najbolje glumice
- 2009. nagrada 'Leo'
- 2009. nagrada 'Teen Choice' u kategoriji najboljeg glumca -Tom Welling godine, dok je 2006. i 2007. godine tu nagradu dobila glumica Allison Mack
-2010. i 2011. godine nominiran je za nagradu ASC
-2010. godine serije je dobila nagradu Leo


TOM WELLING …CLARK KENT
Tom je rođen 26. travnja 1977. u New Yorku. Pohađao je Okemos High School u Okemosu u Michiganu. Tom se bavio manekenstvom za agenciju 'Louisa Modeling Agency'. Kao model radio je zajedno i s Ashtonom Kutcherom. Probio se ulogom u 'Rob the Karate Instructor', zatim u nekoliko epizoda serije 'Sutkinja Amy' tijekom sezone 2000.- 2001. Također pojavljuje se i u seriji 'Special Unit 2', te seriji 'Undeclared'. U slobodno vrijeme, Tom voli čitati, igrati košarku s prijateljima i trčati. Tom i njegova žena, Jamie, vjenčali su se u ljeto 2002. godine. Zanimljivo je kak je Tom bio na lisit želja Stephenie Meyer za ulogu Emmetta Cullena u hit filmu ' Sumrak'.

ALLISON MACK ….CHLOE SULLIVAN
Allison je rođena 29. srpnja u Njemačkoj, a s dvije godine seli u južnu Kaliforniju. Glumačku karijeru započinje kada su joj bile četiri godine, nastupima u reklamama i tiskanim oglasima. U sedmoj godini počinje pohađati satove glume u 'The Young Actors Space' u Los Angelesu. U godinama nakon toga, Allison se pojavljuje u mnogim filmovima i na televiziji. Gostovala je na TV emisijama kao što su 'U sedmom nebu' i 'Providence'. Početkom 2001. godine imala je vrlo značajnu ulogu u jednoj od epizoda kratkotrajne serije 'Kate Brasher'. Nastupila je i u mnogim filmovima, kao što su 'Honey', 'We Shrunk Ourselves' i 'Camp Nowhere'. Redovno se pojavljivala u nekoliko TV emisija, poput 'The Opposite Seks', u kojoj je glumila i s Milom Ventimigliaom iz serije 'Heroji'. Također se 2001.godine pojavljuje u TV-filmu 'My Horrible Year'. Allison živi u Vancouveru.

ERICA DURANCE …LOIS LANE
Erica je rođena 21.lipnja 1978. godine u Calgaryu u Kanadi. Nakon škole Erica se preselila u Vancouver gdje je počela svoju glumačku karijeru koja je u početku uključivala horor filmove te gostujuće uloge u znanstveno fantastičnim serijama. Bila je petnaesta na ljestvici na FHM ljestvici sto najseksi žena svijeta 2008. godine. U slobodno vrijeme druži se sa svojim kolegicama iz serije 'Smallville' s kojima je i privatno jako dobra, Allison Mack i Kristinom Kreuk. Zanimljiv je podatak da je Erici omiljen lik iz stripa bio Lois Lane čak i prije nego što je dobila tu ulogu. Glumila je Andromedu u seriji 'Chris Isaak Show'.

AARON ASHMORE…..JIMMY OLSEN
Glumac Jimmy ostvario je mnogobrojne gostujuće uloge u serijama poput 'Nestali' i 'Zapadno krilo', a glumio je i u televizijskom filmu 'Prom Queen: The Marc Hall Story'. Ashmore su gledatelji mogli vidjeti i na velikom ekranu i to u sljedećim filmovima:' Palo Alto', 'The Stone Angel', 'The Christmas Cottage' te 'Privileged and The Thaw', u kojem je glumio s Valom Kilmerom. Ovaj glumac je odrastao je u Kanadi, a 2010. godine nominiran je za nagradu 'Leo'.

CASSIDY FREEMAN…..TESS MERCER
Ova mlada glumica dolazi iz Chicaga, a počela je glumiti u dobi od tri godine. Diplomirala je na 'Middlebury Collegeu' u Vermontu. Tijekom studiranja Cassidy je živjela i radila u mnogobrojnim gradovima kao u New Yorku, Washingtonu te u jednom gradu u Boliviji. Nakon što se preselila u Los Angeles ostvarila je ulogu u filmu 'Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee', koji je svoju premijeru imao 2007. godine na Sundance Film Festivalu. Ostvarila je uloge u serijama 'CSI: Las Vegas' i 'Zaboravljeni slučaj'. Cassidy je aktivna članica udruge' Heal the Bay' koja se bavi čišćenjem obale.

SAM WITWER…..DAVIS BLOOME
Prvu veću filmsku ulogu Sam je ostvario u filmu 'Magla'. Sam se pojavio kao gostujući glumac u hit serijama 'Zvjezdane staze', 'Navy CIS', 'Dragnet', 'Hitna služba' te 'Kosti'. Odrastao je u Chicagu. U srednjoj školi bio je pjevač srednjoškolskog benda, a završio je i 'Julliard School of Drama'. Posudio je glas glavnom liku u video igrici 'Ratovi zvijezda'. Sam je uz glumu trenutno i pjevač benda 'Crashtones'.

JUSTIN HARTLEY…..OLIVER QUEEN
Hartley je utjelovio Nicka Korda u seriji 'Gemini Divison' u kojoj mu je partnericu glumila prelijepa Rosario Dawson. Ovaj glumac rođen je u Knoxvilleu te pohađao 'Southern Illinois University' i 'The University of Illinois' u Chicagu gdje je stekao diplomu iz povijesti i kazališne umjetnosti. Ubrzo nakon selidbe u Los Angeles ostvario je ulogu u seriji 'Strasti'. U prošlosti ovaj se glumac bavio baseballom. Trenutno živi u LA-u sa suprugom Lindsay Hartley koja mu je ujedno i bivša kolegica iz serijie 'Strasti'.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.