Drugi svjetski rat bio je najveći i najdestruktivniji sukob u povijesti čovječanstva. Brojne krvave i složene bitke odigrale su se širom svijeta. Mnogi od tih sukoba nedovoljno su istraženi te su pogrešno protumačeni ili su se izgubili u magli povijesti pred drugim, većim vojnim operacijama.
Stručnjaci za vojnu povijest Pete Kelsey i Martin Morgan u šest epizoda dokumentarne serije „Zakopane tajne Drugog svjetskog rata“, služeći se najnovijim tehnologijama za udaljeno traganje poput fotogrametrije i laserskog radara, istražit će tajne koje se kriju na mjestima gdje su se odvile neke od sudbonosnih bitki najvećeg međunarodnog sukoba. Kelsey i Morgan tako istražuju najdužu bitku u povijesti američke vojske koja se odvila u Hürtgenskoj šumi na granici Belgije i Njemačke. Pored toga, otkrivaju tajne najnaprednijih nacističkih dalekometnih raketa – V2, takozvanog Hitlerovog oružja osvete, koje su mogle doseći London. Nove tehnologije pomoći će i u osvjetljavanju skrivenih tragova krvavih sukoba Pearl Harbora na kopnu i u moru, Novogvinejske kampanje koja je promijenila smjer japanske invazije i opsade Malte od strane Sila Osovine, države koja je postala jedno od najbombardiranijih područja na Zemlji. Na kraju serije, Kelsey i Morgan proučavaju zašto je saveznički prodor prema Rimu kroz planinsko srce Italije odnio toliko ljudskih života.

Bilo je na kanalima:

National Geographic  National Geographic HD  

PREPORUKE
  • Neimenovani projekt obitelji Irwin (2018)

    image
    Obitelj Irvin nastavlja istraživanje Stevea Irwina. Obitelj Irwin, Terry, Bindi i Robert, odaju počast ostavštini Stevea Irwina putem svog rada u golemom...
  • Prirodni raj - nepripitomljeni planet (2021)

    image
    Viewers can travel to the far corners of the planet and discover the secrets of Earth's few remaining untouched lands, all flourishing with rich biodiversity.
  • Zelenooki ubojice (2021)

    image
    Telling the stories of ordinary people who all die fatally because of jealousy. Taking a look at the dramatic and true events and setbacks of the victims who have...
  • Ognjišta

    image
    Dokumentarna emisija.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.