Zaboravljeni je serija Televizije Beograd, snimljena 1988. i 1990. godine. Scenario je napisao Gordan Mihić, a režirao je Darko Bajić. Uporedo sa serijom snimljena su i dva filma - „Zaboravljeni“ i „Početni udarac“...
Serija prati život troje mladih ljudi: Kifle (Srđan Todorović), Tungija (Boris Milivojević) i Dine (Mirjana Joković), koji su opterećeni saznanjem da su ostavljeni i odbačeni od svojih roditelja. Inače ovaj deo serije od kojeg je i napravljen film „Zaboravljeni“, snimljen je prema istinitom događaju kada je u Kruševcu kada je grupa maloletnika iz Doma za napuštenu decu u nastupu gneva demolirala jednu ulicu.
Uporedo sa životom dece iz doma, serija prati i život dece koja ne žive u domu, ali su u načinu modernog života zanemarena od strane svojih roditelja. Jedan od glavnih likova serije je vaspitač Martin (Mustafa Nadarević) koji povezuje radnju serije, kao i njegova porodica: ćerka Goca (Željka Cvijetan), narkomanka koja je pobegla od kuće i sin srednjoškolac Miško (Dragan Bjelogrlić), kao i njegovi školski drugovi Marko (Nikola Kojo) i Danko (Dragan Jovanović). Serija ima poseban osvrt na odnose mladih u SFRJ, krajem osamdesetih godina, kada su socijalne razlike bile sve vidljivije među stanovništvom.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.