Ranjene ptice je projekt producenata serije Elif, koja je postigla uspjeh na cijeloj planeti. To je svojevrsni garant kvaliteta i kvantiteta nove serije iz njihove radionice. Tematika je aktualna i srceparajuća, a u fokusu su djeca koju zlobnici koriste na ulici za prosjačenje.
Priča slijedi dvoje siročadi u bijegu od nemilosrdnog kriminalca koji pokušava napraviti novi život u Istanbulu. Ranjene ptice vrte se oko brata i sestre između dva svijeta: ulice njihovog rođenja i luksuzne vile obitelji Metehanoglu. Meryem je snažna, lijepa mlada žena koja je posljednjih pet godina odgajala svog "mlađeg brata" Ömera. Njen očuh Durmuš, namjeravao je prodati dijete, ali odveden je u zatvor prije nego što je mogao dovršiti prodaju. Meryem e uspjela sačuvati Ömera od ulice, tako što je radila danju i noću kako bi osigurala pristojan život za oboje. Iako zna da je dječak sin utjecajnog industrijalca i da je otet u borbi za vlast nad kontrolom obiteljskog carstva, to joj je daleko u podsvijesti. Povezanost sa svijetom njegova biološkog oca dovodi Ömera i Meryem u avanturu, jer su se neočekivano ponovno spojili s Leventom, čovjekom koji je mislio da više nikada neće vidjeti svog sina.
Preslatkog dječaka Omera igra Emre Mete Sönmez, kojemu je ovo prvo glumačko iskustvo. Producentica serije Inci Gulen kaže: “Dječak je pravo zlato. Svi su ga glumci odmah zavoljeli, a njegov talent je na tragu onoga kojeg je u tim godinama imala Isabella Damla iz serije Elif.“ Njegovu požrtvovnu sestru utjelovljuje prelijepa Gizem Arıkan. U seriji nastupa i jedan od najzgodnijih turskih glumaca nove generacije Ali Yasin Özegemen, koji je radio kao model i bio natjecatelj turskog Big Brothera. Ponovno će se negativne uloge prihvatiti prezgodna Cemre Melis Çınar koju smo također gledali u seriji Elif kao Arzu.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.